
Sana Bonas quinoamel er laget av quinoafrø som er dyrket i Peru. Quinoa er et veldig næringsrikt frø, så melet blir derfor et proteinrikt, næringsrikt glutenfritt mel som har en god smak. Den hvite quinoaen har den mildeste smaken.
Melet inneholder 12% protein, og er rikt på kostfiber. Det er også lettfordøyelig.
Quinoamel kan brukes som vanlig mel, men bland det gjerne med andre melsorter i baksten. Vår erfaring er at smaken blir best hvis du blander det med andre melsorter f. eks i rundstykker. Quinoamel gir saftigere bakst, samtidig som det høyner proteininnholdet i det du lager.
Quinoa har vært dyrket i Sør- Amerika i mange tusen år, og har vært svært viktig for kostholdet i denne verdensdelen, pga. sitt næringsinnhold.
Quinoafrøene vaskes, tørkes og males på steinkvern til mel, slik at næringsstoffene bevares i melet.
Her gir vi deg noen tips til hva du kan lage med quinoamel:
Oppbevaring:
Lukk posen etter åpning. Oppbevares tørt.
Energi: 380 kcal / 1562 kJ
Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.
Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.