Quinoamel økologisk 500 g
Om Sana Bona økologisk quinoamel:
Sana Bonas quinoamel er laget av quinoafrø som er dyrket i Peru. Quinoa er et veldig næringsrikt frø, så melet blir derfor et proteinrikt, næringsrikt glutenfritt mel som har en god smak. Den hvite quinoaen har den mildeste smaken.
Melet inneholder 12% protein og er rikt på kostfiber. Det er også lettfordøyelig.
Quinoamel kan brukes som vanlig mel, men bland det gjerne med andre melsorter i baksten. Vår erfaring er at smaken blir best hvis du blander det med andre melsorter f. eks i rundstykker. Quinoamel gir saftigere bakst, samtidig som det høyner proteininnholdet i det du lager.
Quinoa har vært dyrket i Sør- Amerika i mange tusen år og har vært svært viktig for kostholdet i denne verdensdelen, pga. sitt næringsinnhold.
Quinoafrøene vaskes, tørkes og males på steinkvern til mel, slik at næringsstoffene bevares maksimalt i melet.
Hvordan quinoamelet kan brukes:
Her gir vi deg noen tips til hva du kan lage med quinoamel:
- Quinoamel kan brukes til baking av rundstykker og brød.
- Lag pannekaker med quinoamel.
- Tortillas og vafler kan du lage med quinoamel i
- Næringsrike muffins, paibunner og kjeks kan tilsettes quinoamel
- Noen lager frokostgrøt med quinoamel, som f. eks et proteinrikt alternativ til havregrøt.
- Qionoamelet egner seg til bruk i sauser og supper.
Oppbevaring:
Lukk posen etter åpning. Oppbevares tørt.
Næringsinnhold per 100 gram:
Energi: 380 kcal / 1562 kJ
- Protein: 12,00 g
Karbohydrater: 69,00 g - - herav sukkerarter: 10 g
Fett: 5,0 g - - mettet fett 1 g
Fiber: 6,0 g
Salt: 0,06 g
Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.
Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.