x 

Hampspirepose

Produktnummer:  70001
Spir dine frø i en hampspirebag. Et rent naturmateriale i hamp og lin. 'Dip and hang' system. Den er lett å ta med på reise. Heng spirebagen opp der du er.
Kr. 89,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 120,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 31,-
Pris / kg:

Om spireposen:

Denne spirebagen er spesialdesignet for spiring. Fordelen med denne posen er at den er laget slik at spirene får nok luft samtidig som det drenerer godt når spirene skylles. På den måten unngår man mugging av spirer og frø. Vannet samles ikke i posen.

Du kan spire alle slags linser, bønner, korn og frø. Til og med frø som chia og linfrø ,som gelerer når de tilføres fuktighet, vil kunne spire i denne posen.
Spirebagen vil ekspandere når frøene vokser. Bagen er lett å ta med seg på reise, camping eller liknende. Stoffet krymper ikke og mugner ikke, slik bomull lett kan gjøre.

Hvordan spire i posen?
1) Steriliser posen første gang du bruker den. Det gjøres ved å koke opp vann og bade spirebagen i det kokende vannet, med innsiden ut i 5 min. Posen skal så henges til tørk og avkjøles.
2) Bløtlegg 2-4 dl av de frøene du skal spire over natten, alternativt 8-12 timer før du legger dem i spireposen. Skyll frøene godt etter bløtlegging.
3) Fyll posen med de bløtlagte frøene. Dypp hele bagen ned i en vannbolle, ta posen opp, lukk den med snoren og heng den på en krok slik at vannet renner av. Det beste er å la posen henge. Hvis du ikke kan gjøre det, kan du legge den på en åpen bolle/fat, men da må alt vannet ha rent av.

4) Skyll frøene 2 ganger daglig dvs. ca 12 timer mellom hver skylling, eksempelvis morgen og kveld. Å skylle frøene vil si å la de ligge nedsunket i rent vann i ca. 30 sekunder. Hvis vannet blir grumsete gjenta skyllingen til vannet er rent. Grumsete vann kan bety frø med dårlig kvalitet. Klem litt på spirebagen din og rist den slik at det ikke oppstår noen klumper med frø inni, og at halen på frøene gror inn i veggen på posen.

5) Dette gjør du i 3-5 dager, så er spirene klare. Skyll spirene godt og oppbevar de i kjøleskap. Når spirene er ferdige og ligger kjølig, stopper spiringen.

Hvordan vaske posen:
Vreng posen med innsiden ut. Fjern det som måtte være inni av skall/frø. Vask hele posen for hånd i varmt springvann. Bruk gjerne en svamp for å fjerne partikler som sitter fast i hjørnene. Ikke bruk vaskemidler på hampbagen. Såpe fjerner og tørker ut den naturlige oljen som er i hampfibrene.
Hvis posen lukter surt eller gir grumsete vaskevann, kan det være rester av spirer som mugner. Da steriliserer du hampbagen ved å la den ligge i kokende vann igjen, slik du gjorde når du tok i bruk posen.
 
Hvordan lagre friske spirer
Når du har spiret frø, kan du oppbevare dem i spireposen i kjøleskapet. Du kan også oppbevare dem i et glass eller i en plastpose. Hampbagen vil puste. Spirer er levende pustende planter, så hampbagen er å foretrekke. Husk å vanne de litt hver 2 eller 3 dag, for å holde spirene litt fuktige. På den måten kan du ha spirene lagret i 7-14 dager. På varme sommerdager er det lurt å spise spirene så fort som mulig.
 
Hvor mye frø skal jeg fylle i bagen?
Gryn, bønner og frø vil normalt sett tredoble sitt volum i spirebagen. Bruk ca 2-6 dl frø, avhengig av type. Som en huskeregel, fyll bagen ca 1/3 full.

Du kan mikse frø når du spirer:

Hvis du ønsker å spire noe sammen er dette gode kombinasjoner. Ikke alle gryn/bønner/frø passer sammen:

1) Mungbønner 0,5 dl + linser 2 dl
2) Adzuki bønner 0,5 dl + linser 2 dl
3) Mungbønner 0,5 dl + linser 2 dl / 0,5 dl grønne erter

Hva er best å spire i en spirekasse og ikke i en hampspirebag?
 
Alfalfa spirer, redikkspirer, brokkolispirer mm er lettest å spire i en spirekasse. Det er fordi disse spirene spirer lettest der de kan vokse vertikalt opp. De er også avhengig av lys for å spire. Hvis du ikke har mulighet til å spire i en spirekasse, men bare i spirebag, så åpne posen de 2 siste dagene av spiretiden, slik at lyset kan slippe til.
Vask spirene godt før de spises. Vask spireposen godt etterpå. Slike spirer vil da ikke bli like grønne og lange i spireposen vs. å spire dem i en spirekasse.
 

Spireguide:

Få en lettfattelig spireguide gratis fra Sana Bona. Last ned direkte her, eller legg den i ordren din – så sender vi den til deg.

Spirebagens størrelse: Mål: 31 x 28 cm

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no