x 

Chia frø 500g

Chia produktfoto
Produktnummer:  50000
Chiafrø, også kjent som det nye superfrøet, er rikt på omega-3 fettsyrer, har ett høyt kalkinnhold, og har en positiv innvirkning på fordøyelsen.
Kr. 129,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om Sana Bona chiafrø:Chia er et frø fra Mexico, som Aztekerne livnærte seg på i det 12.-16. århundret. Chiafrøene er en av de rikeste omega-3 kildene fra planteriket, og inneholder mer flerumettet fett enn i linfrø. Frøene inneholder en rekke mineraler, og er særlig rikt på kalsium, jern, magnesium og sink. 2 ss chia frø kan måle seg med kalkinnholdet i flere glass melk. Chia inneholder 583 mg kalsium pr 100 gram (gjennomsnittsverdi), noe som er gunstig dersom man ikke drikker melk eller spiser melkeprodukter. Chiafrø har også et høyt innhold av proteiner, og inneholder alle de livsnødvendige aminosyrene vi trenger. Chiafrø blir derfor regnet som et fullverdig protein.Chia er et slimdannende frø, slik som linfrø. Dette kan være fordelaktig på flere måter ved at chia og linfrø kan erstatte hverandre i retter. Hvis du har diare eller problemer med fordøyelsen kan du avhjelpe tarmen ved å spise chiafrø. Chiafrøene vil suge opp væske og regulere magen. Egenskaper ved chiafrø: Chiafrø er en svært god kilde til omega 3 fettsyrer sammenliknet med andre frø og matvarer. Se følgende tabell. Innhold av omega-3 fettsyrer: Chiafrø: 62,3 %Linfrø: 54,6 %Gresskarkjerner: 15 %Soyabønner: 15 %Valnøtter 5 %   2 ss. av chiafrø inneholder mer omega-3 enn en hel laksefilet. Chiafrø er en av planterikets beste omega-3 kilder. Chiafrø gjør at blodsukkeret ikke stiger så fort. Opptaket av karbohydrater forsinkes ved at det dannes en 'slimbarriere' i tarmen. Frøene svulmer opp, og vil ta en del plass i mage/tarmsystemet. Det kan gi en metthetsfølelse, som kan være gunstig hvis man ønsker å gå ned i vekt.   Spesielle opplysninger: Chia kan ha kryssallergi med peanøtt og sesamfrø. Chiafrø ble 15 juli 2009 godkjent som mat i EU. Godkjennelsen gjelder chiafrø som max 5% i brødblandinger.. Vi gjør oppmerksompå at peanøtt- og sesamallergikere kan kryssreagere med chiafrø.

Hvordan chiafrø kan brukes:Chiafrø kan spises som de er eller spires. Det beste er å knuse frøene så mye som mulig for å få mest mulig tilgang på det sunne fettet i frøene. Frøene kan knuses i en blender, kaffekvern eller morter. Putt dem i din frokostblanding, ha det over frokostgrøt, legg de under pålegg på brødskiven, ha det i yoghurt sammen med andre nøtter og frø, putt de inni vaffelrøre (vil tykne røren), ha det i brød og rundstykker eller annen bakst. Ha det i smoothies, lag godterikuler med chiafrø inni eller bak chiamuffins. Forøvrig lages det en egen helsedrikk med chiafrø i Mexico, der chiafrø blandes med lime/sitronsaft til en gelekatig drikk. Ideer og oppskrifter finner du på vår nettside under oppskrifter. Når du skal spise chiafrø er det viktig å tilføre vann. Chia frø har den evne at de suger til seg 7 ganger sin egenvekt i væske. Det er best å la frøene svelle i en krukke og ikke inni magen din. Unntaket er om du maler de og bruker det i bakst. Chiafrø har nesten ingen smak og kan tilsettes de fleste retter. Chiafrø kan spires som karse.

Næringsverdi pr 100 g: Energi: 373 kcal / 1568 kJProtein: 18,01 gKarbohydrater: 38,25 gFiber: 38,25 gFett: 34,66 g- hvorav mettede fettsyrer: 3,51 g- hvorav enumettede fettsyrer: 2,95 g- hvorav flerumettede fettsyrer: 28,2 gKalsium: 0,583 gJern: 0,016 gMagnesium: 0,421 gSink: 0,0048 g Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter. Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no