Chia frø økologisk 500 g

kr 129,00

Chiafrø, også kjent som det nye superfrøet, er rikt på omega-3 fettsyrer, har ett høyt kalkinnhold, og har en positiv innvirkning på fordøyelsen.

Tomt på lager

Tilbake på lager-varsel

Produktnr: 50000 Kategori: Brand:

Om Sana Bona økologiske chiafrø:

Chia er et frø fra Mexico, som Aztekerne livnærte seg på i det 12.-16. århundret. Chiafrøene er en av de rikeste omega-3 kildene fra planteriket, og inneholder mer flerumettet fett enn i linfrø.

Frøene inneholder en rekke mineraler, og er særlig rikt på kalsium, jern, magnesium og sink.

2 ss chia frø kan måle seg med kalkinnholdet i flere glass melk. Chia inneholder 583 mg kalsium pr 100 gram (gjennomsnittsverdi), noe som er gunstig dersom man ikke drikker melk eller spiser melkeprodukter.

Chiafrø har også et høyt innhold av proteiner, og inneholder alle de livsnødvendige aminosyrene vi trenger. Chiafrø blir derfor regnet som et fullverdig protein.

Chia er et slimdannende frø, slik som linfrø. Dette kan være fordelaktig på flere måter, ved at chia og linfrø kan erstatte hverandre i retter. Hvis du har diare, eller problemer med fordøyelsen kan du avhjelpe tarmen ved å spise chiafrø. Chiafrøene vil suge opp væske, og regulere magen.

Hva er bra med chiafrø?

Chiafrø er en svært god kilde til omega 3 fettsyrer sammenliknet med andre frø og matvarer.

Se følgende tabell. Innhold av omega-3 fettsyrer:

  • Chiafrø: 62,3 %
  • Linfrø: 54,6 %
  • Gresskarkjerner: 15 %
  • Soyabønner: 15 %
  • Valnøtter 5 %

Opptaket av karbohydrater forsinkes, ved at det dannes en ‘slimbarriere’ i tarmen. Frøene svulmer opp, og vil ta en del plass i mage/tarmsystemet. Det kan gi en metthetsfølelse, som kan være gunstig hvis man ønsker å gå ned i vekt.

Sana Bona fikk chia godkjent som ny mat i Norge

Sana Bona var det selskapet som fikk chiafrø godkjent som matvare i Norge. Alle nye matvarer som er ukjent i Norge må klassifiseres som Ny Mat.

Ukjente matvarer havner på Legemiddelverkets urteliste. Derfor må den flyttes over fra urtelisten til ny matvare, og så godkjennes som matvare. Dette kan ta år.

Sana Bona la frem dokumentasjon for Mattilsynet i mai 2009, og fikk chia foreløpig godkjent som ny mat i Norge august 2010. Det endelige vedtaket kom i april 2011. Dette vedtaket har vært til glede for alle som har i ettertid begynt å selge chia i Norge.

Chiafrø ble 15 juli 2009 godkjent som mat i EU. Godkjennelsen gjelder chiafrø som max 5% i brødblandinger.

Spesielle opplysninger:

Vi gjør oppmerksompå at peanøtt og sesamallergikere kan kryssreagere med chiafrø.

Vekt 540 g
Dimensjoner 10 × 6 × 16 cm
Bruk og oppbevaring

<h2><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Hvordan chiafrø kan brukes:</strong></span></span></h2>
<p>Her kommer noen tips til hvordan du kan bruke chiafrø.&

Næringsinnhold

<h2><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Næringsverdi pr 100 g:</span></span></h2>
<p><strong>Energi</strong>: 373 kcal / 1568 kJ</p>
<ul>
<li><strong>Protein:</

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Chia frø økologisk 500 g”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Næringsverdi pr 100 g:

Energi: 373 kcal / 1568 kJ
  • Protein: 18,01 g
  • Karbohydrater: 38,25 g
  • Fiber: 38,25 g
  • Fett: 34,66 g
  • - hvorav mettede fettsyrer: 3,51 g
  • - hvorav enumettede fettsyrer: 2,95 g
  • - hvorav flerumettede fettsyrer: 28,2 g
  • Kalsium: 0,583 g
  • Jern: 0,016 g
  • Magnesium: 0,421 g
  • Sink: 0,0048 g
  • Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.
Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. Økologisk godkjenning: GB-ORG-05 Non Eu Agriculture

Hvordan chiafrø kan brukes:

Her kommer noen tips til hvordan du kan bruke chiafrø. Chiafrø kan ikke spises som de er, for da fester de seg på tungen. Det beste er å knuse frøene så mye som mulig for å få mest mulig tilgang på det sunne fettet i frøene. Frøene kan knuses i en blender, kaffekvern eller morter. Når du skal spise chiafrø er det viktig å tilføre vann. Chia frø har den evne at de suger til seg 7 ganger sin egenvekt i væske. Det er best å la frøene svelle i en krukke og ikke inni magen din. Unntaket er om du maler de og bruker det i bakst. Chiafrø har nesten ingen smak og kan tilsettes de fleste retter.
  • Putt dem i din frokostblanding, ha det over frokostgrøt
  • Ha det i yoghurt sammen med andre nøtter og frø
  • Putt chiafrø inni vaffelrøre (vil tykne røren)
  • Bruk chia i brød og rundstykker eller annen bakst
  • Ha det i smoothies
  • Lag godterikuler med chiafrø inni
  • Bak noen chiamuffins.
  • Lag chia frescka: en egen helsedrikk med chiafrø fra Mexico, der chiafrø blandes med lime/sitronsaft til en gelekatig drikkIdeer og oppskrifter finner du på vår nettside under oppskrifter.
  • Lag chiapudding med chia du sveller i kokosmelk, mandelmelk  eller annen væske
  • Chiafrø kan spires som karse