x 

Lille spirepakken II

Produktnummer:  81183
Supert start kit! Spirekasse og tre forskjellige spirefrø - Mungbønner, linser og alfalfa. Alle frøene er lette å få til!
Gratis spireguide følger med. Super gaveidè.
Kr. 139,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 159,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 20,-
Pris / kg:

Om spirekassen

Med denne spirekassen kan alle få til å spire. Det er svært enkelt å få det til! Vi har valgt ut spirer som er enkle å spire og er dekorative i salat. Med gavepakken følger det en gratis spireguide fra Sana Bona. Her står alt du trenger å vite om spiring.

Dette er en liten spirekasse med 2 skuffer. Tar nesten ingen plass og er lett å bruke. Ekstrahyller kan kjøpes til kassen for å bygge i høyden.

Om spirene

1. Linserer lett å spire og de passer godt i salater og i supper. Spirene blir sprø og gode. Bland gjerne med spiret adzuki og erter til en bønnespiremiks.

 2. Alfalfa er en av de letteste spirene å spire. Den er veldig populær fordi den passer godt i slater, til smørbrød osv. Proteininnholdet er høyt (40%). Alfalfa er en god kilde til vitamin B, vitamin A, C, D, E, og K, samt sink, selen, jern og magnesium.

3. Mungbønner er en av de enkleste bønnene å spire, med godt resultat. De er så spirevillige at de vokser ofte ut av spirekassen. Mungbønner har et høyt proteininnhold (20%).

Hvis vi er utsolgt for en av spirene, putter vi inn et annet tilsvarende frø i spirepakken!

Spireinstruksjoner:

Bløtlegg de frøene du vil spire natten over. Om morgenen skylles frøene godt. Fordel et tynt lag på hver spirehylle i spirekassen, slik at ikke frøene ligger oppå hverandre. Fjern eventuelle skadede frø. Frøene vil utvide seg, så ikke legg for mye på hver hylle. Skyll hver hylle godt, hver morgen og kveld. Vannet skal skylle godt over frøene. Flytt frøene på plass, så de ikke ligger oppå hverandre. Husk å tømme underskålen for vann. Lokket skal være på under spiringen. Det er veldig lett å få til spiring i en liten kasse som denne, om du ikke har i for mye frø og vanner regelmessig, samt heller av overflødig vann.

Spirene kommer etter 3-6 dager, alt ettersom hvilken sort frø og temperatur som er i rommet. Ikke sett spirekassen i direkte lys eller veldig varmt. Det liker ikke spirene. La den gjerne stå litt skyggefult.  De ferdige spirene oppbevares i kjøleskap, da vil spiringen slutte. Spirene kan godt oppbevares i spirekassen eventuelt i en boks i kjøleskapet.

Spirer er levende mat, fulle av næringsstoffer.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no
// Equal Heights