Finsk quinoa økologisk 400 g
Om Sana Bona finsk økologisk quinoa:
Quinoa er blitt en populær matvare, fordi det er et proteinrikt, glutenfritt, og ett velsmakende frø som minner om ris. Planten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men Sana Bona quinoa er dyrket i Finland, noe som gir quinoaen en veldig god smak på grunn av en lang vekstsesong.
Vi kaller det arktisk quinoa, fordi den er dyrket i våre hjemlige trakter. Den finske quinoaen er litt mer klebrig enn quinoaen fra Peru.
Perfekt til middag, eller som frokost i form av grøt. Quinoaen kan også brukes til å lage falaffel, eller vegetarburger.
Hva er forskjellen mellom finsk quinoa og quinoa fra Sør-Amerika?
- Hovedforskjellen er at finsk quinoa er klebrig i konsistensen. Den klebrige konsistensen gjør at finsk quinoa kan brukes til å lage vegetarburger, fallafel, eller spises som en grøt, ala havregrøt.
- Koketiden er ulik. Finsk quinoa trenger 5 minutter. Quinoa fra Sør Amerika trenger 10-15 minutter.
- Smaken er ulik. Noen sier det er litt mer smak i finsk quinoa. Det kan skyldes at den har en veldig lang vekstsesong, er svaret fra leverandøren.
Hva er bra med finsk quinoa og hvorfor innlemme det i kostholdet?
Her skal vi liste opp noen grunner for hvorfor quinoa er bra for deg:
- Økologisk og kortreist quinoa er et produkt du kan stole på fremfor ris. Det har vært mange saker i media om ris Les mere Om giftsoffer i ris. Mattilsynet har blant annet hatt en del saker ang. ris og analyse av tungmetaller Tungmetaller i ris.
- Finsk quinoa inneholder mye proteiner, i tillegg til jern. I forhold til ris er det mer næringsrikt.
- Quinoa kan være et alternativ til havre, f.eks som quinoagrøt hvis du vil ha variasjon.
Viktig å skylle finsk quinoa
Det er viktig at du skyller quinoaen godt i varmt vann før koking. Skyll det i et dørslag, lenge og godt. Dette gjøres for å fjerne saponinet som kan sitte igjen i frøet.
Mål opp 1,5 gang så mye vann som quinoa. Ikke bruk for mye vann under selve kokingen. Koketiden er bare 5 minutter. Kok opp og la det svelle i 5 minutter under lokk.
Hvordan finsk quinoa kan brukes:
Quinoa er fint å bruke i baking og til matlaging. Quinoa kan spises varm eller kald som en salat. Her er noen tips:
- Bruk det som tilbehør til salater, kjøtt og fisk, som ris. Bland evt. inn krydder, grønnsaker eller urter f.eks hakket persille
- Bruk rester av quinoa i kaker eller muffins. Se oppskrift på eplekake med quinoa
- Bruk finsk quinoa som grøt.
- Rester av quinoa kan brukes i brødbaking eller til å lage vegetarburgere.
- Kok quinoa med kokosmelk eller mandelmelk og lag en pudding til dessert ved å blande inn litt chiafrø og bær.
Bruksanvisning for finsk quinoa:
Skyll ønsket mengde quinoa i et dørslag eller gjennom en stor sil. Legg den skylte quinoaen i en kjele og fyll på 1,5 ganger så mye vann som quinoa. Kok opp, og la det småkoke under lokk i 5 minutter.
For å få litt smak på quinoaen , kan du ha i en god buljongterning i kokevannet eller noen urter.
Oppbevares: Tørt, gjerne i boksen.
Næringsinnhold pr 100 g
- Energi: 374 kcal / 1578 kJ
- Protein: 13,6 g
Karbohydrater: 61,9 g - herav sukkerarter: 3,4 g
Fett: 6,60 g - -herav mettet fett 0,7 g
Fiber: 6,2 g
Natrium: 0,2 g - Jern 5,3 mg
- Salt: 0,5 g
Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.
Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.
Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.
Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn