
Quinoa er blitt en populær matvare, fordi det er et proteinrikt, glutenfritt, og ett velsmakende frø som minner om ris. Planten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men Sana Bona quinoa er dyrket i Finland, noe som gir quinoaen en veldig god smak på grunn av en lang vekstsesong.
Vi kaller det arktisk quinoa, fordi den er dyrket i våre hjemlige trakter. Den finske quinoaen er litt mer klebrig enn quinoaen fra Peru.
Perfekt til middag, eller som frokost i form av grøt. Quinoaen kan også brukes til å lage falaffel, eller vegetarburger.
Her skal vi liste opp noen grunner for hvorfor quinoa er bra for deg:
Det er viktig at du skyller quinoaen godt i varmt vann før koking. Skyll det i et dørslag, lenge og godt. Dette gjøres for å fjerne saponinet som kan sitte igjen i frøet.
Mål opp 1,5 gang så mye vann som quinoa. Ikke bruk for mye vann under selve kokingen. Koketiden er bare 5 minutter. Kok opp og la det svelle i 5 minutter under lokk.
Quinoa er fint å bruke i baking og til matlaging. Quinoa kan spises varm eller kald som en salat. Her er noen tips:
Skyll ønsket mengde quinoa i et dørslag eller gjennom en stor sil. Legg den skylte quinoaen i en kjele og fyll på 1,5 ganger så mye vann som quinoa. Kok opp, og la det småkoke under lokk i 5 minutter.
For å få litt smak på quinoaen , kan du ha i en god buljongterning i kokevannet eller noen urter.
Oppbevares: Tørt, gjerne i boksen.
Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.
Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.