Rosa Himalayasalt kværn 500g

Produktnummer:  23020
Rosa Himalayasalt kvern er et uraffinert salt som inneholder en rekke sporstoffer og mineraler. Produktet er utvunnet under Himalayafjellene.
Kr. 59,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om Sana Bona rosa Himalayasalt:

Rosa  HImalayasalt kommer fra et urhav som ble dannet før menneskelivet oppsto på jorden. Urhavet som trengte seg under Himalayafjellene, bli nå gravd frem. Saltet som utvinnes fra havet er fritt for menneskeskapt forurensning, fordi det ble dannet for 250 millioner år siden. Saltet blir ikke raffinert, og inneholder derfor alle mineraler og sporstoffer som urhavet inndheoldt da det fordampet. Disse naturlige elementene gir saltet sin karakteristiske farge. Saltkrystallene har ligget under meget høyt trykk under Himalayafjellene, som har ført til at både mineraler og sporstoffer er blitt presset til mikroskpoisk størrelse. Dette gjør saltet lettopptakelig for kroppen. Sana Bona rosa Himalaya salt finnes i tre grovhetsgrader, i tillegg til ett finkornet badesalt.


Produksjon og kvalitetsinformasjon:

Rosa salt produseres i samarbeid med det internasjonale firmaet Himalaya Salt Dreams. Himalaya Salt Dreams har tilgang på de 5 største saltminene i Pakistan. Bare 5 % av råsaltet som utvinnes brukes til spisesalt. Spisesaltet håndplukkes og er av høy kvalitet. Saltblokkene blir først skylt i kildevann og deretter tørket av solen. De store saltstykkene blir kvernet til passende størrelse i fabrikkens egen saltmølle. Fabrikken arbeider etter internasjonale ISO forskrifter som garanterer kvalitet og renhet. Denne fabrikken overholder, som en av de få, alle Europeiske kvalitetsnormer.
Når saltet kommer fra fabrikken sendes det til Hamburg i Tyskland, hvor det tas laboratorieprøver på et uavhengig laboratorium. Her sjekkes kvaliteten, og om saltet inneholder uønskede substanser. Til nå har ingen prøver blitt underkjent.

Hvordan Himalayasaltet kan brukes:
Saltet egner seg veldig godt til matlagning fordi saltet har en god, ikke for intens smak. Anerkjente kokker hevder at det er lettere å salte med det rosa saltet fordi du kan 'salte opp' maten uten at oversalting blir et problem.