x 

San omega-3 olje, 300 ml

Produktnummer:  50006
San Omega-3 uten smak. San oljen er et rent omega-3 produkt basert på villfisk. Denne oljen vil korrigere din Omega-6/Omega-3 balanse, samt tilføre antioksidanter.
Kr. 248,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

San Omega-3 olje:

Siden steinalderen har vår kropp hatt en balanse mellom omega-6 og omega- 3 fettsyrer på omtrent 1:1. Siden 1950 tallet har våre kostvaner ført til at dette forholdet i gjennomsnitt for en nordmann er 15 ganger mer omega-6 enn omega 3. Hovedårsaken til denne ubalansen er at matindustrien bruker billige omega-6 oljer i sin matproduksjon, samtidig som vi spiser minder fisk enn tidligere. I matindustrien brukes i stor grad mais- og soyaolje, og i kraftfor til dyr og oppdrettsfisk finnes også mye av disse komponentene.

En ubalanse mellom Omega-6 og Omega-3 i kroppen har påvist, uheldige helsemessige effekter som grovt kan deles i 4 kategorier:

 • Økt betennelsesnivå i kroppen
 • Redusert immunforsvar
 • Negative effekter for organer som hjerne, hjerte og øyet
 • Redusert søvnkvalitet

San Omega-3 Total inneholder naturlige fiskeoljer fra villfisk samt effektive antioksidanter fra oliven (flavonoider), en kombinasjon som gir spesielt god helseeffekt.

Fordeler med dette produktet:

 • Naturlige fiskeoljer (ingen konsentrat)
 • Villfisk fra bærekraftig forvaltet bestand
 • Virkningsfull dose omega-3 (ca. 2,5 gram omega-3 per dagsdose)
 • Høy andel av viktige fettsyrene DHA og EPA (over 80% av omega-3 fettsyrene)
 • Gunstig høyt forhold av EPA i forhold til DHA (ca. 4:1)
 • Effektive antioksidanter (flavanoider) fra kaldpresset olivenolje av høy kvalitet
 • Produsert i Norge i henhold til EU's kvalitetsforskrifter
 • Lav TOTOX-verdi på fikseoljen: 9,8; angir total oksidasjon

Omega-3 kosttilskudd uten virkning?
Fettsyre-analyser av mer enn 3.000 nordmenn viser at mer enn 80% av befolkningen har et underskudd av omega-3 selv om 75% av alle nordmenn tar omega-3 eller tran som kosttilskudd. Dette paradokset kan forklares ved at:

 • Mange omega-3 produkter hjelper ikke virkelig, som regel som følge av for lav dosering. I tillegg må det stilles spørsmålstegn med konsentrerte produkter som gjerne fokuserer på de to fettsyrene EPA og DHA, mens en naturlig fiskeolje fra en fet fisk består av ca. 50 fettsyrer.
 • Utstrakt bruk av omega-6-rike planteoljer direkte i matvareproduksjon, men også indirekte som komponenter i kraftfôr til dyr og oppdrettsfisk.

Ved hjelp av San Omega Analyse kan man måle sitt individuelle omega-behov. Analysen vil også avdekke effekten (eller mangelen av denne) av et omega-3 kosttilskudd.

Hvorfor er en høy EPA-andel viktig?
De to mest kjente omega-3-fettsyrene er EPA og DHA. Begge fettsyrene har viktige og komplementære funksjoner i kroppen, men har vi et særlig behov for høyt inntak av EPA: En høy andel av EPA sikrer høy produksjon av en type eikosanoider som reduserer betennelser og smerte-følelse samt bedrer søvn og blodets viskositet (Jens Veiersted: Ernæring og Helse 2006). EPA og DHA konkurrerer om en begrenset transportkapasitet i blodet. En høy andel av den ene fettsyren kan hindre at nødvendig mengde av den andre transporteres til kroppens celler. San Omega oljen har høy EPA verdi.

Hva er fordelen med naturlig fiskeolje?
En naturlig fiskeolje inneholder et bredt spekter av fettsyrer, opptil ca. 50 forskjellige. I en konsentrert olje er denne naturlige sammensetningen redusert til en eller to fettsyrer. I tillegg er det uklart hvordan en konsentrert olje oppfører seg i kroppen etter konsum. For å bedre de gunstige effektene av omega-3-fettsyrene anbefales bruk av naturlige, ikke-konsentrerte oljer, slik som San Omega-3.

Hvorfor er flavanoider fra olivenolje en god antioksidant?
Antioksidantene (flavanoidene) i olivenolje og omega-3-fettsyrene transporteres med kolesterolet ut til kroppens celler og cellemembraner. Antioksidantene fra olivenoljen beskytter her fettsyrene. De fleste fiskeoljer bruker vitamin-E som antioksidant. Siden fettsyrer og vitamin-E separeres allerede i magen gir ikke vitamin-E en optimal antioksidanteffekt i kroppen 4. Dette bekreftes blant annet gjennom en anerkjent studie ved Universitet i Tromsø (The combination of virgin olive oils and refined marine oils, beneficial effects. 2005. Østerud B, Elvevoll E). San Omega-3 bruker kaldpresset olivenolje som antioksidant.

Ingredienser:
Naturlig fiskeolje, MCT av kaldpresset kokosolje, vitamin-E-kompleks og naturlig urte-aroma som smakstilsetning.
Dosering: 
Voksne: Inntil 3 gram omega-3-fettsyrer per døgn. Dette tilsvarer 13 ml. olje, eller 1 stor spiseskje. Den anbefalte doseringen bør ikke overskrides. Kosttilskudd erstatter ikke en variert kost.
Oppbevaring:
Uåpnet produkt oppbevares i romtemperatur. Bør ikke utsettesfor direkte sollys eller varme. Åpnet flaske oppbevares i kjøleskap.Merk at konsistensen kan bli noe uklar ved temperaturerunder 4 grader celsius. Dette forsvinner ved noen minutter iromtemperatur. Rist flasken før bruk når oljen er kald.Flasken skal oppbevares utilgjengelig for barn.
Holdbarhet og batchnummer:
Åpnet flaske skal brukes innen 45 dager og uansett senest innen den angitte holdbarhets datoen.

San Omega-3 er utviklet av en nordmann: Vegard Holum. Du kan finne hans foredrag her. Mer produktinformasjon om alle San produktene finner du her.
Skal du ta fettsyrebalanse hjemmetesten må du ta den før du begynner å bruke San-Omega 3 oljen.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no