x 

Kaldpresset hampolje 250 ml

Produktnummer:  27060
Hampolje lages ved å kaldpresse økologiske hampfrø. Oljen har en god og mild, nøtteaktig smak. Oljen har vunnet en rekke priser i Tyskland, for sin gode kvalitet.
Kr. 124,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om Sana Bona kaldpresset hampolje:
Kaldpresset hampolje er laget av mathampfrø, og har et høyt innhold av umettede fettsyrer. Hampoljen har en unik fettsammensetning, og er derfor en veldig bra kilde til de sunne omega-3, og omega-6 fettsyrene: linolsyre, alfalinolensyre og gammalinolensyre. Vi trenger å få tilført disse flerumettede fettsyrene gjennom maten vi spiser. Vår hampolje har vunnet en rekke priser i Tyskland for god kvalitet.

Hvordan hampoljen kan brukes:
Hampoljen har en mild og god nøtteaktig smak som er lett å like. Det anbefales at hampoljen ikke varmebehandles eller brukes til steking. Hampolje brukes kald f. eks i dressinger, i smoothies, over middagsretter eller tatt som kosttilskudd. Oljen kan helles over ferdig pasta, ris og grønnsaker.  Hampolje er fin å bruke i smoothies, for den har en god nøtteaktig smak, sammenliknet med f. eks linfrøolje. Hampolje sammen med balsamico blir til en kjempegod dressing. Et anbefalt daglig inntak av hampolje er er 30-40 gram.

Oppbevaring: Åpnet flaske må stå i kjøleskap og brukes helst innen 3-5 mnd.

Næringsinnhold pr 100 g:

Energi: 880 kcal / 3682 kJ
Protein: 1 g
Karbohydrater: 5 g
Fett: 94 g
Spesifikasjon av fettsyrer:
Mettede fettsyrer: 10 %
Enumettede fettsyrer: 15 %
Flerumettede fettsyrer: 75 %
- hvorav linolsyre LA (omega-6): 52 %
- hvorav alfalinolensyre ALS (omega-3): 20 %
- hvorav gammalinolensyre GLS (omega-6): 3 %

Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no