x 

Hampfrø uten skall 150 g

Produktnummer:  27010
Mathampfrø uten skall har en nøtteaktig, god smak. Produktet er lett å bruke, og er rikt på protein og sunt flerumettet fett. Frøene er naturlig glutenfrie og økologisk dyrket.
Kr. 63,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om Sana Bona økologiske hampfrø uten skall:

Næringsinnhold i hampfrø: Næringsinnholdet i hampfrø er eksepsjonelt. Hampfrø uten skall inneholder 34 % protein, 51 % fett (i form av næringsrik olje) og 5 % karbohydrater, i tillegg til en rekke vitaminer og mineraler.

Hampfrø er svært rikt på protein, sammenliknet med f. eks eggehvite og kjøtt.  Hampfrø inneholder alle de 20 aminosyrene, inkludert de 9 essensielle, som kroppen ikke kan produsere selv og må ha tilført gjennom maten. 

Hampfrø er en ideell proteinkilde. Fettsammensetningen i frøene er gunstige for kroppen fordi 90 % av fettet i frøene består av umettede fettsyrer, inkludert essensielle fettsyrer vi må tilføre gjennom maten. Hampfrø uten skall er rike på antioksidanter som vitamin E, og inneholder dessuten lecitin og flere mineraler. Hampfrø er et naturlig glutenfritt produkt. Våre hampfrø kommer fra Tyskland.

Om frøene: Hamp (Cannabis sativa) er en plante med svært næringsrike frø. Selv om planten heter Cannabis sativa, har mathamp ingen narkotisk effekt. Mathamp inneholder ikke THC, som er det hallusinerende stoffet i cannabis. Hampfrø kan spises og blandes i mat.

De avskallede hampfrøene har en mildere og mer fremtredende nøttesmak enn vanlige hamfrø med skall. Ved å fjerne skallet har skallede hampfrø ett høyere innhold av proteiner og fett, enn vanlige hampfrø med skall. Avskallingsprosessen fører til at mengden karbohydrater i frøet blir redusert.  

Hvordan hampfrø uten skall kan brukes:
Hampfrø uten skall har en nøtteaktig smak som kan minne om mandler. Skallede hampfrø kan spises som de eller puttes i ulike retter. Eskempelvis: Strødd over en salat, blandet med ris eller i en wok blanding, toppes over en suppe. Kan også tilsettes i smoothie, frokostblanding eller brukes i bakst.

Oppbevaring: Skallede hampfrø bør helst oppbevares under 18 grader Celsius. Etter åpning må frøene stå i kjøleskap i lukket pakning og spises innen 2-3 måneder. Når skallet fjernes av frøene, blir fettet lettere utsatt for oksidasjon. Derfor er boksen forseglet med en folie under lokket. Etter åpning må frøene stå i tett boks i kjøleskap, for å unngå at det gode fettet i frøene harskner.

Næringsinnhold pr 100 g:

Energi: 612 kcal / 2537 kJ
Protein: 34,4 g
Karbohydrater: 4,7 g
Fett: 50,6 g
Spesifikasjoner av fettsyrer:
Mettede fettsyrer: 10%
Enumettede fettsyrer: 15%
Flerumettede fettsyrer: 75%
- hvorav linolsyre LA (omega-6) 52%
- hvorav alfalinolensyre ALS (omega-3) 20%
- hvorav gammalinolensyre GLS (omega-6) 3%

Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no