Valnøtter økologisk 1 kg
Om Sana Bona rå økologiske valnøtter
Dette er økologiske rå valnøtter fra Spania (og i perioder Moldovia). Vi har lenge lett etter en valnøtt leverandør fra Europa med gode rå økologiske valnøtter. Vi har endelig funnet en spansk produsent med gode valnøtter som holder kvaliteten.
Valnøttene varmebehandles ikke i knekkeprosessen. Nøttene knekkes rett før de sendes til oss, for å bevare mest mulig ferskhet. Valnøtter er sårbare for harskning, så de knekkes rett før de pakkes. Putt de gjerne i fryseren og ta opp litt og litt, for veldig god holdbarhet.
Vi har nær kontakt med produsent i Spania og vi besøker de jevnlig.
Hvorfor spise valnøtter?
Valnøtter er en sunn nøtt fordi den inneholder så mye Omega-3, som er gunstig for hjernen og fettsyrebalansen vår. I tillegg inneholder valnøtter mye antioksidanter og naturlig melatonin i valnøtter
Debiogodkjent og nøye kontrollert
Våre valnøtter gjennomgår en nøye kontroll hos produsent. Produsenten sjekker nøttenes kvalitet, og sjekker hele tiden muggsopp (aflatoxin), pesticider mm.
Hvorfor bløtlegge nøtter og frø?
Ved å bløtlegge nøtter og frø i vann, blir de lettere og spise og all bitter smak blir borte. Det sitter enzymbeskyttelse i det harde skallet.
Bløtlegging gjør at nøttene og frøene blir klare for å spire og gro, samt at enzymene blir tilgjengelig for oss gjennom maten. Proteinet i nøttene og frøene blir lettfordøyelig og dermed økes også dets ernæringsmessige potensial ved at alle de gode stoffene blir lettere å ta opp for kroppen.
Bløtleggingstiden vil variere avhengig av type. Jo hardere nøtter og frø, desto lenger må de bløtlegges. La vannet stå 2,5-5 cm over nøttene og frøene. Da vil de ese ut og oppta oksygenet i vannet. Skyll og skift vann ofte.
- Mandler, hassel, pistasj (nøtter) 4-8 timer
- Para nøtter, pekan, valnøtter 2-4 timer
- Cashew, makadamia, pinjekjerner 1-2 timer (aldri mer)
- Hampfrø, trenger ikke bløtlegges
Bløtlagte nøtter og frø kan spises som bløtlagte. Bollen med bløtlagte nøtter, kan stå i kjøleskap. Da holder nøttene og frøene seg i ca. 2-3 dager.
Nøttene kan spises våte, men det passer ikke alltid. Ved å dehydrere nøtter på maks 46 grader Celsius vil de bli tørre og fine igjen. Egenskapene etter bløtleggingen vil bli bevart. Å tørke nøtter tar ca. 24-36 timer. Nøttene skal kjøle seg helt og pakkes bort i lufttette glass, bokser eller poser. Slik holder de seg i flere måneder.
Kilde: Boken: 'Ph mirakelet' av Robert O. Young & Shelley Redford Young.
Oppbevares: Tørt i lukket pakning. Et tips er å fryse ned hele eller deler av posen, og ta opp hasselnøtter etter behov for enda lengre holdbarhet.
Næringsverdi pr 100 g:
Energi: 693 kcal / 2861 kJ
- Protein: 15 g
- Karbohydrater: 11 g
- -Herav sukkerarter: 3,4 g
- Fett: 64 g
- -herav mettet fett: 6 g
- Fiber: 6,4 g
- Salt: 0 g
Økologisk godkjenning: * ES-ECO-019-CT
Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.
Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.
Allergener: Kan inneholde spor av av andre nøtter og sesamfrø.
Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.
Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn