
Dette er økologiske rå cashewnøtter med en veldig god smak. Myke, og lyse i fargen. Produktet er ikke saltet eller stekt.
Cashewnøtter er rike på mettende proteiner, og en god energikilde. Nøttene inneholder mye jern, folinsyre, sink og magnesium.
Rå usaltede cashewnøtter kan brukes til mye. Her er noen tips:
Våre cashewnøtter gjennomgår en nøye kontroll hos produsent. Produsenten sjekker nøttenes kvalitet, og sjekker hele tiden muggsopp (aflatoxin), pesticider mm.
Ved å bløtlegge nøtter og frø i vann, blir de lettere og spise og all bitter smak blir borte. Det sitter enzymbeskyttelse i det harde skallet.
Bløtlegging gjør at nøttene og frøene blir klare for å spire og gro, samt at enzymene blir tilgjengelig for oss gjennom maten. Proteinet i nøttene og frøene blir lettfordøyelig og dermed økes også dets ernæringsmessige potensial ved at alle de gode stoffene blir lettere å ta opp for kroppen.
Bløtleggingstiden vil variere avhengig av type. Jo hardere nøtter og frø, desto lenger må de bløtlegges. La vannet stå 2,5-5 cm over nøttene og frøene. Da vil de ese ut og oppta oksygenet i vannet. Skyll og skift vann ofte.
Bløtlagte nøtter og frø kan spises som bløtlagte. Bollen med bløtlagte nøtter, kan stå i kjøleskap. Da holder nøttene og frøene seg i ca. 2-3 dager.
Nøttene kan spises våte, men det passer ikke alltid. Ved å dehydrere nøtter dem på ikke mer enn 46 grader celsius vil de bli tørre og fine igjen. Egenskapene etter bløtleggingen vil bli bevart. Å tørke nøtter tar ca. 24-36 timer. Nøttene skal kjøle seg helt og pakkes bort i lufttette glass, bokser eller poser. Slik holder de seg i flere måneder.
Kilde: Boken: 'Ph mirakelet' av Robert O. Young & Shelley Redford Young.
Oppbevares: Tørt i lukket pakning. Kan fryses, for lenger holdbarhet.
Opprinnelsesland: fra Vietnam.
Økologisk godkjenning *ES-ECO-019-CT
Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.
Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.
Allergener: Kan inneholde spor av andre nøtter og sesamfrø.