x 

Hasselnøtter økologisk 1 kg

Produktnummer:  32003
Økologiske rå hasselnøtter fra Spania og Italia. Sprø og gode hasselnøtter. Økonomipose. Debiogodkjent og kontrollert.
Kr. 249,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 299,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 50,-
Pris / kg:

Om Sana Bona rå økologiske hasselnøtter:

Vi har lenge lett etter en hasselnøtt leverandør fra Europa med gode rå økologiske hasselnøtter. Vi har endelig funnet en ekte spansk produsent med gode hasselnøtter som holder kvaliteten.

Hasselnøttene varmebehandles ikke i knekkeprosessen. Nøttene knekkes rett før de sendes til oss, for å bevare mest mulig ferskhet. Hasselnøtter er sårbare for harskning, så de knekkes rett før de pakkes.

Vi har nær kontakt med produsent, og vi besøker de jevnlig.

Hva er bra med hasselnøtter?

Hasselnøtter er en veldig antioksidantrik nøtt, hvis du passer på å spise skallet. Mineraler du finner mye av er magnesium og kalium. 

Det er mye Vitamin-E i hasselnøtter slik som i mandler  samt mange mettende proteiner

Debiogodkjent og nøye kontrollert

Våre hasselnøtter gjennomgår en nøye kontroll hos produsent. Produsenten sjekker nøttenes kvalitet, og sjekker hele tiden muggsopp (aflatoxin), pesticider mm.

Hvorfor bløtlegge nøtter og frø?

Ved å bløtlegge nøtter og frø i vann, blir de lettere og spise og all bitter smak blir borte. Det sitter enzymbeskyttelse i det harde skallet.

Bløtlegging gjør at nøttene og frøene blir klare for å spire og gro, samt at enzymene blir tilgjengelig for oss gjennom maten. Proteinet i nøttene og frøene blir lettfordøyelig og dermed økes også dets ernæringsmessige potensial ved at alle de gode stoffene blir lettere å ta opp for kroppen.

Bløtleggingstiden vil variere avhengig av type. Jo hardere nøtter og frø, desto lenger må de bløtlegges. La vannet stå 2,5-5 cm over nøttene og frøene. Da vil de ese ut og oppta oksygenet i vannet. Skyll og skift vann ofte.

  • Mandler, hassel, pistasj (nøtter) 4-8 timer
  • Para nøtter, pekan, valnøtter 2-4 timer
  • Cashew, makadamia, pinjekjerner 1-2 timer (aldri mer)
  • Hampfrø, trenger ikke bløtlegges

Bløtlagte nøtter og frø kan spises som bløtlagte. Bollen med bløtlagte nøtter, kan stå i kjøleskap. Da holder nøttene og frøene seg i ca. 2-3 dager.

Nøttene kan spises våte, men det passer ikke alltid. Ved å dehydrere nøtter på maks 46 grader Celsius vil de bli tørre og fine igjen. Egenskapene etter bløtleggingen vil bli bevart. Å tørke nøtter tar ca. 24-36 timer. Nøttene skal kjøle seg helt og pakkes bort i lufttette glass, bokser eller poser. Slik holder de seg i flere måneder.

Kilde: Boken: 'Ph mirakelet' av Robert O. Young & Shelley Redford Young.

Oppbevares: Tørt i lukket pakning. Et tips er å fryse ned hele eller deler av posen, og ta opp hasselnøtter etter behov for enda lengre holdbarhet.

Næringsverdi pr 100 g:

  • Energi: 661 kcal / 2662 kJ
    Protein: 12,01 g
    Karbohydrater: 10,5 g
  • -herav sukkerarter: 7,11 g
    Fett: 61,6 g
  • -herav mettet fett: 4,07
    Fiber: 8,22 g
  • Salt: 0,02 g

Økologisk godkjenning *ES-ECO-019-CT

Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.

Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Allergi informasjon: Kan inneholde spor av andre nøtter og sesamfrø

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no