x 

Kakaomasse 100% rå sjokolade økologisk 227 gr

Produktnummer:  20090
En rå kakaomasse som har en smak utenom det vanlige. Den smaker så godt at du fint kan spise den som den er rett fra posen. Dette er 100 % rå sjokolade. Små plater av sjokolade.
Kr. 119,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om Sana Bona Arriba Criollo rå kakaomasse:

Rå kakaomasse er 100% rå sjokolade. Rå kakaomasse lages ved å presse rå skrellede kakaobønner på svært lav varme (ikke over 41 grader celsius). Massen smeltes, helles i former og deles opp i små plater med sjokolade. I rå kakaomasse er kakaosmøret ikke skilt ut, slik det er i rått kakaopulver.

Vår kakaomasse lages av den originale kakaobønnen Arriba Criollo. Denne bønnen er kjent for å ha den aller fineste aroma og smak blant kakaobønner. Den rå kakaomassen har et naturlig høyt innhold av kakaosmør og smaker litt mindre bittert enn rå kakaobønner. Rå kakao i denne form er lett å bruke direkte i retter f. eks ved å raspe sjokoladen eller smelte den i vannbad. Rå kakao er en av naturens sterkeste antioksidanter.

Hva er betyr rå kakaomasse?

At kakaomassen er rå - betyr at det ikke er blitt varmet opp over 41 grader celsius. Rå kakao er mye mer næringsrikt enn sjokolade eller kakao som har blitt varmet opp (ristet/roasted). I oppvarmingen mister kakaoen mye av de unike næringsstoffene den har.

Denne rå kakaomassen inneholder ingen kjemikalier eller tilsetningsstoffer, og den er økologisk dyrket.

Generelt om alle Sana Bonas rå kakaoprodukter

Alle våre rå kakaoprodukter kommer direkte fra kakaobonden i dypet av Equador og stammer fra den urgamle og eksklusive kakaobønnesorten Arriba Criollo. Kakaoen høstes for hånd fra viltvoksende trær og er spesielt ettertraktet for sin gode smak. Den unike smaken kommer av at trærne i generasjoner har blitt vannet av regn- og fjellvann slik at trærne vokser seg fruktige og kun høstes når kakaobønnene er helt modne. Bønnene tørkes i sola under åpen himmel - helt uten gasstørking som praktiseres flere andre steder.

Emballasjen til Sana Bonas rå kakaoprodukter varer ikke evig

Vi er stolte av å kunne si at pakningen til alle våre kakaoprodukter er laget av 100% resirkulerbart materiale - uten at vi trengte å kompromisse på emballasjens evne til å beskytte mot lys og oksygen. Det føles godt når produktene våre og planeten er ivaretatt i en og samme håndvending. Vi i Sana Bona jobber kontinuerlig med å finne emballasje som ikke varer lenger enn nødvendig, slik at planeten vår kan vare evig. Vi setter pris på alle tips til nye materialer og revolusjonerende emballasje på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Slik elsker vi å bruke rå kakaomasse:

Vi spiser mye 100% rå sjokolade slik den er rett fra posen, men det er supert å lage hjemmelaget sjokolade med rå kakaomasse. Bruk den i kaker og i konfekt, eller rett rask rå kakao over desserter, ha biter i smoothie osv. La deg inspirere og finn oppskrifter Raw cacao oppskrifter

Arriba Criollo rå kakaobønner

Sana Bonas rå kakao produkter er laget fra den spesielt aromatiske kakaobønnen: Arriba Criollo. Denne rå kakaobønnen er verdenskjent for sin spesielt aromatiske smak, og den er sjelden sort. Denne bønnesorten utgjør bare 1% av alle kakaotrær, fordi den ikke er kommersielt dyrket. Sorten er original og urgammel, dvs. at det ikke en hybridkakaobønne. Arriba Criollo er brukt i alle våre rå kakaoprodukter.

Hvorfor spise rå kakao?

Rå kakao har mange gode egenskaper, her er noen av dem listet opp:

Superantioksidant. Rå kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. Det snakkes om hvor sunt mørk sjokolade er. Rå kakao er virkelig sunt. I ORAC tester scorer rå kakao høyest på antiokisdantlisten og har opptil 7 ganger mer antioksidantenheter enn i en typisk vanlig mørk sjokolade. Det er den store forskjellen mellom kokt og rå kakao.

Magnesium. Rå kakao er den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern.

Aminosyren Tryptofan finnes naturlig i rå kakao. Tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn.

Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket.Rå kakao inneholder mange andre stoffer også, men dette er de viktigste.

Det finnes mange produkter på markedet som sier de er laget av rå kakaobønner, men all sjokolade er laget av rå kakaobønner.  Det er ingen garanti for at det ikke er varmebehandlet i produksjonsprosessen. Det er kun de som garanterer RAW, som er rått.

Hvordan rå kakaomasse kan brukes:
Hvis rå kakaomasse blandes med noe, kjennes ikke den litt bitre smaken. Noen liker den slik, men andre vil ha den litt søtere.

Et alternativ er å raspe kakaomassen i retter, smoothies eller proteindrikker eller bare strø det oppå. Rå masse kan smeltes i vannbad og tilsettes mer rått kakaosmør, kokosfett og litt rå agave eller annen søtning( yaconpulver, bjørkesøt, stevia, honning osv.). Alt dette blandes og fryses ned til hjemmelaget rå sjokolade.

Denne rå sjokoladen kan også spises som 100% rå sjokolade. Se ideer til oppskrifter på raw cacao oppskrifter

Husk! Det er viktig at den rå kakaoen ikke varmes opp i rettene for å bevare de gode egenskapene. Varm alltid den rå kakaoen i vannbad, ikke varm den opp i en kjele rett på platen.

Næringsverdi pr 100 g:

Energi: 607 kcal/ 2629 Kj
Protein: 18,0 g
Karbohydrater: 36,0 g
- hvorav sukkerarter: 7,0 g
Fett: 46,0 g
- hvorav mettet fett: 29,0 g
Kostfiber: 11,0 g, Salt 0,0 g

Inneholder ingen tilsettningsstoffer eller konserveringsmidler.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no