Rått kakaosmør økologisk 227 gr

økologiske kakao, kakaosmør, bakeri
Produktnummer:  50052
Når fettet kaldpresses ut av kakaobønnene, blir det rått kakaosmør. Dette er et svært aromatisk smør. Kan brukes på huden, men er en basis i hjemmelaget rå sjokolade, brukes i rå kaker.
Kr. 99,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Sana Bona Arriba Criollo rått kakaosmør:

Rått kakaosmør blir til ved at man kaldpresser rå kakaobønner. Vi bruker de unike bønnene av sorten Arriba Criollo for å sikre en sødmefylt aroma og kraftig kakaosmak.

Denne bønnen er spesielt kjent for å ha den aller fineste aroma og smak. Det er brukt lav varme (ikke over 41 grader) under fremstillingen av produktet, noe som er med på å beholde næringsstoffer og smak i kakaosmøret.

Dette kakaosmøret er et rått, uraffinert og kjemikaliefritt. Produktet er godkjent økologisk og er helt uten tilsetningsstoffer.

Hvorfor Arriba Criollo rå kakaobønner?

Sana Bona rå kakao produkter er laget fra den spesielt aromatiske kakaobønnen: Arriba Criollo. Denne rå kakaobønnen er verdenskjent for sin spesielt aromatiske smak, og er svært sjelden.

Denne bønnesorten utgjør bare 1% av alle kakaotrær, fordi den ikke er kommersielt dyrket. Sorten er original og urgammel, dvs. at det ikke en hybridkakaobønne. Arriba Criollo er brukt i alle våre rå kakaoprodukter.

Hva betyr det at kakaoen er rå?

At kakaosmøret er rått, betyr at det ikke er blitt varmet opp over 41 grader Celsius. Rå kakao er mye mer næringsrikt enn sjokolade, eller kakao som har blitt varmet opp (ristet/roasted). I normal oppvarming mister kakaoen mye av de unike næringsstoffene.

Generelt om alle Sana Bonas rå kakaoprodukter

Alle våre rå kakaoprodukter kommer direkte fra kakaobonden i dypet av Equador, og stammer fra den urgamle og eksklusive kakaobønnesorten Arriba Criollo.

Kakaoen høstes for hånd fra viltvoksende trær, og er spesielt ettertraktet for sin gode smak.

Den unike smaken kommer av at trærne i generasjoner har blitt vannet av regn og fjellvann, slik at trærne vokser seg fruktige, og kun høstes når kakaobønnene er helt modne.

Bønnene tørkes i sola under åpen himmel, helt uten gasstørking som praktiseres flere andre steder.

Hvorfor spise rå kakao?

Rå kakao har mange gode egenskaper, her er noen av dem listet opp:

 • Superantioksidant. Rå kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær, eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. I ORAC tester scorer rå kakao høyest på antiokisdantlisten, og har opptil 7 ganger mer antioksidantenheter enn i en typisk vanlig mørk sjokolade. Det er den store forskjellen mellom kokt og rå kakao.
 • Magnesium. Rå kakao er den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern.
 • Aminosyren Tryptofan finnes naturlig i rå kakao. Tryptofan øker avspenningen, og fremmer bedre søvn. Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen, og som frigjøres når vi er forelsket. 

Emballasjen til Sana Bona rå kakaoprodukter er 100% nedbrytbar

Vi er stolte av å kunne si at pakningen til alle våre kakaoprodukter er laget av 100% resirkulerbart materiale, uten at vi behøver å kompromisere på emballasjens evne til å beskytte mot lys og oksygen.

Det finnes mange produkter på markedet som sier de er laget av rå kakaobønner, men all sjokolade er laget av rå kakaobønner.  Det er ingen garanti for at det ikke er varmebehandlet i produksjonsprosessen. Det er kun de som garanterer RAW, som er rått.   

Hvordan rått kakaosmør kan brukes:

Rått kakaosmør har en fantastisk rik og delikat sjokoladearoma. Her er tips til hvordan du kan bruke rått kakaosmør:

 • Hjemmelagde desserter og rå kaker blir nydelig med kakaosmør. Det kan stivne opp en rå kake krem med kakaosmør.
 • Lag konfekt- og sjokoladeretter som f. eks hjemmelaget rå sjokolade med kakaosmør.
 • Kakaosmør egner seg også godt til å blande med kokosolje. Kakaosmør har lenge vært brukt av gravide kvinner, fordi man kan unngå strekkmerker ved å smøre det på magen.
 • Bruk kakaosmør i hjemmelaget hudkrem eller hudpleie. Kakaosmør er kjent for sine egenskaper som fuktighetsgiver og er å finne i mange kremer.
 • Rå kakaosmør kan godt brukes som fuktighetsmaske og/eller sammen med massasjeolje.
 • En bit rått kakaosmør kan fungere som en leppepomade.

Husk! Det er viktig at det rå kakaosmøret ikke varmes opp i rettene for å bevare de gode egenskapene. Varm alltid det rå kakaosmøret i vannbad, ikke varm den opp i en kjele rett på platen. 

Næringsverdi pr 100 g:

Energi: 893 kcal/ 3700 kJ

 • Protein: 0,0 g
  Karbohydrater: 0,0 g
  - hvorav sukkerarter: 0,0 g
  Fett: 100,0 g
  - hvorav mettet fett: 68,00 g
  Kostfiber: 0,0 g
 • Salt 0,0 g

Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Økologisk godkjenning: EC-BIO-140 Non Eu agriculture