x 

Rått kakaosmør økologisk 227 gr

Produktnummer:  50052
Når fettet kaldpresses ut av kakaobønnene blir det rått kakaosmør. Dette er et svært aromatisk smør. Kan brukes på huden, men er basis i hjemmelaget rå sjokolade, brukes i rå kaker.
Kr. 99,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Sana Bona Arriba Criollo rått kakaosmør:

Rått kakaosmør blir til ved at man kaldpresser rå kakaobønner. Vi bruker de unike bønnene av sorten Arriba Criollo for å sikre en sødmefylt aroma og kraftig kakaosmak. Denne bønnen er spesielt kjent for å ha den aller fineste aroma og smak. Det er brukt lav varme (ikke over 41 grader) under fremstillingen av produktet, noe som er med på å beholde næringsstoffer og smak i kakaosmøret.

Dette kakaosmøret er et rått, uraffinert og kjemikaliefritt. Produktet er godkjent økologisk og er helt uten tilsetningsstoffer.

Generelt om alle Sana Bonas rå kakaoprodukter

Alle våre rå kakaoprodukter kommer direkte fra kakaobonden i dypet av Equador og stammer fra den urgamle og eksklusive kakaobønnesorten Arriba Criollo. Kakaoen høstes for hånd fra viltvoksende trær og er spesielt ettertraktet for sin gode smak. Den unike smaken kommer av at trærne i generasjoner har blitt vannet av regn- og fjellvann slik at trærne vokser seg fruktige og kun høstes når kakaobønnene er helt modne. Bønnene tørkes i sola under åpen himmel - helt uten gasstørking som praktiseres flere andre steder.

Emballasjen til Sana Bonas rå kakaoprodukter varer ikke evig

Vi er stolte av å kunne si at pakningen til alle våre kakaoprodukter er laget av 100% resirkulerbart materiale - uten at vi trengte å kompromisse på emballasjens evne til å beskytte mot lys og oksygen. Det føles godt når produktene våre og planeten er ivaretatt i en og samme håndvending. Vi i Sana Bona jobber kontinuerlig med å finne emballasje som ikke varer lenger enn nødvendig, slik at planeten vår kan vare evig. Vi setter pris på alle tips til nye materialer og revolusjonerende emballasje på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Slik elsker vi å bruke rått kakaosmør:

Kakaosmør kan brukes i matlaging, men også på huden din. Lag hjemmelaget sjokolade med rått kakaosmør, bruk det i kaker eller i konfekt. Rått kakaosmør kan også brukes til å lage fuktighetskremer eller som fuktighetsgivende olje for huden. Les mer, la deg inspirere og finn oppskrifter Raw cacao oppskrifter

Arriba Criollo rå kakaobønner

Sana Bona rå kakao produkter er laget fra den spesielt aromatiske kakaobønnen: Arriba Criollo. Denne rå kakaobønnen er verdenskjent for sin spesielt aromatiske smak og den er svært sjelden. Denne bønnesorten utgjør bare 1% av alle kakaotrær, fordi den ikke er kommersielt dyrket. Sorten er original og urgammel, dvs. at det ikke en hybridkakaobønne. Arriba Criollo er brukt i alle våre rå kakaoprodukter.

Oppbevaring av Sana Bona rått kakaosmør?

Kakaosmøret smelter ved ca. 32 grader Celsius. Det rå kakaosmøret inneholder naturlige antioksidanter for å hindre harskning. Rått kakaosmør er en av verdens mest stabile oljer og trenger ikke å oppbevares i kjøleskap. Det anbefales likevel å oppbevare det kjølig og tørt hvis du har mulighet.

Hvorfor spise rå kakao?

Rå kakao har mange gode egenskaper, her er noen av dem listet opp:

Superantioksidant. Rå kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. Det snakkes om hvor sunt mørk sjokolade er. Rå kakao er virkelig sunt. I ORAC tester scorer rå kakao høyest på antiokisdantlisten og har opptil 7 ganger mer antioksidantenheter enn i en typisk vanlig mørk sjokolade. Det er den store forskjellen mellom kokt og rå kakao.

Magnesium. Rå kakao er den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern.

Aminosyren Tryptofan finnes naturlig i rå kakao. Tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn.

Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket.

Rå kakao inneholder mange andre stoffer også, men dette er de viktigste.

Det finnes mange produkter på markedet som sier de er laget av rå kakaobønner, men all sjokolade er laget av rå kakaobønner.  Det er ingen garanti for at det ikke er varmebehandlet i produksjonsprosessen. Det er kun de som garanterer RAW, som er rått.

Hvordan rått kakaosmør kan brukes:

Rått kakaosmør har en fantastisk rik og delikat sjokoladearoma og kan brukes i smoothies, desserter, iskrem, kaker, konfekt og i sjokoladeretter som f. eks hjemmelagt rå sjokolade. Siden kakaosmøret er fremstilt ved lav temperatur og ikke skadet av varmebehandling, smelter kakaosmøret lett når det blandes med øvrige ingredienser. Når kakaosmøret skal brukes i maten, bør du smelte det lett i vannbad først. På den måten blir ikke smøret utsatt for høy temperatur.

Kakaosmør er kjent for sine egenskaper som fuktighetsgiver og er å finne i mange kremer. Rå kakaosmør kan derfor godt brukes som fuktighetsmaske og/eller sammen med massasjeolje. Nyere forskning har vist at det hjelper mot stress å massere huden med kakaosmør.

Kakaosmør egner seg også godt til å blande med kokosolje. Kakaosmør har lenge vært brukt av gravide kvinner, fordi man kan unngå strekkmerker ved å smøre det på magen.

Husk! Det er viktig at det rå kakaosmøret ikke varmes opp i rettene for å bevare de gode egenskapene. Varm alltid den det rå kakaosmøret i vannbad, ikke varm den opp i en kjele rett på platen. Oppskriftstips rå kakao raw cacao oppskrifter

Næringsverdi pr 100 g:

Energi: 893 kcal/ 3700 kJ
Protein: 0,0 g
Karbohydrater: 0,0 g
- hvorav sukkerarter: 0,0 g
Fett: 100,0 g
- hvorav mettet fett: 68,00 g
Kostfiber: 0,0 g, Salt 0,0 g

Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no