x 

Chicza tyggis mint, 12 biter

Produktnummer:  30006
Tyggegummi uten kunstige plaststoffer. Chicza er den første økologiske nedbrytbare tyggegummien. Basert på naturlig gumbase og naturlig søtning og smaker. Glutenfri.
Kr. 32,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

I dag er de fleste tyggegummier på markedet basert på kun 5-7 % gumbase og resten syntetisk petrol baserte polymerer (plastikk). Chicza tyggegummi inneholder 40 % økologisk naturlig gumbase og naturlige smaker. Tyggisen er glutenfri. Det er 12 biter (30 g) pr. pakke

Historie og fremstilling:
Denne tyggegummien har en lang historie. For 300 år siden begynte Mayafolket å utvinne gum base fra treet som kalles chicozapote i regnskogen i Gran Petèn i sørøst delen av Mexico. Hovedingrediensen i naturlig gumbase er latex. Chiczapotelatex blir ekstrahert fra treet slik: Det risses striper i barken slik at latexen kan renne ut og ned i oppsamlingsposer. Hvert tre gir ca 3-5 kg latex. Treet hviler så in 6-7 år før det tappes igjen. Trærne tar ikke skade av tappingen. Noen av chiczapotetrærne lever i opp til 300 år og produserer latex i hele sin levetid.

Latexen bli varmet opp og blandet med smaker og naturlig voks og søtes med agave. Tilslutt formes tyggisene i plater som rutes opp til tyggisbiter.
Virksomheten i regnskogen er sertifisert av Forest Stewardship Council.

Chicza den første nedbrytbare tyggegummien:
Chicza inneholder kun økologiske ingredienser og derfor er lett nedbrytbar i naturen. Produktet dekomposterer seg lett i vær og vind, sammen med bakterier og enzymer. Produktet går tilbake til jorden akkurat som råttent treverk. Les mer om tyggisen her.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no