Rå kakaonibs økologisk 227 gr

økologiske kakao nibs, kakaobiter, bakeri, musli
Produktnummer:  20004
Rå økologiske kakao nibs er skrellede rå kakaobønner i små biter. Dryss det på smoothie, kaker, eller desserter. Fra den aromatiske kakaobønnen Arriba Criollo.
Kr. 99,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om Sana Bona Arriba Criollo rå kakaonibs

Rå kakaonibs er opphakkede rå kakaobønner uten skall. Bønnene vi bruker er av den originale sorten Arriba Criollo som er kjent for den aller fineste aroma og smak blant kakaokjennere.

Bønnene håndplukkes, soltørkes og gjennomgår ingen varmebehandling, noe som bevarer både næringsstoffer og smak.

De rå kakaobitene inneholder er ikke tilsatt noe. Rå kakaobønner er én av naturens rikeste antioksidanter, så lenge de ikke er varmebehandlet. I tillegg er de en rik kilde til en rekke vitaminer og mineraler.

Hvorfor Arriba Criollo rå kakaobønner?

Sana Bona rå kakao produkter er laget fra den spesielt aromatiske kakaobønnen: Arriba Criollo. Denne rå kakaobønnen er verdenskjent for sin spesielt aromatiske smak og er svært sjelden.

Denne bønnesorten utgjør bare 1% av alle kakaotrær, fordi den ikke er kommersielt dyrket. Sorten er original og urgammel, dvs. at det ikke en hybridkakaobønne. Arriba Criollo er brukt i alle våre rå kakaoprodukter.

Hva betyr det at kakaoen er rå?

At kakaobitene er rå, betyr at det ikke er blitt varmet opp over 41 grader Celsius. Rå kakao er mye mer næringsrikt enn sjokolade, eller kakao som har blitt varmet opp (ristet/roasted). I oppvarmingen mister kakaoen mye av de unike næringsstoffene den har.

Generelt om alle Sana Bonas rå kakaoprodukter

Alle våre rå kakaoprodukter kommer direkte fra kakaobonden i dypet av Equador, og stammer fra den urgamle og eksklusive kakaobønnesorten Arriba Criollo.

Kakaoen høstes for hånd fra viltvoksende trær, og er spesielt ettertraktet for sin gode smak.

Den unike smaken kommer av at trærne i generasjoner har blitt vannet av regn og fjellvann, slik at trærne vokser seg fruktige, og høstes kun når kakaobønnene er helt modne.

Bønnene tørkes i sola under åpen himmel, helt uten gasstørking som praktiseres flere andre steder.

Hvorfor spise rå kakao?

Rå kakao har mange gode egenskaper, her er noen av dem listet opp:

 • Superantioksidant. Rå kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. I ORAC tester scorer rå kakao høyest på antiokisdantlisten og har opptil 7 ganger mer antioksidantenheter enn i en typisk vanlig mørk sjokolade. Det er den store forskjellen mellom kokt og rå kakao.
 • Magnesium. Rå kakao er den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern.
 • Aminosyren Tryptofan finnes naturlig i rå kakao. Tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn. Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket. 

Emballasjen til Sana Bona rå kakaoprodukter er 100% nedbrytbar

Vi er stolte av å kunne si at pakningen til alle våre kakaoprodukter er laget av 100% resirkulerbart materiale, uten at vi behøvde å kompromissere på emballasjens evne til å beskytte mot lys og oksygen.

Det finnes mange produkter på markedet som sier de er laget av rå kakaobønner, men all sjokolade er laget av rå kakaobønner.  Det er ingen garanti for at det ikke er varmebehandlet i produksjonsprosessen. Det er kun de som garanterer RAW, som er rått.  

Slik elsker vi å bruke rå kakaonibs:

Rå kakaonibs kan spises som de er, men det kan virke litt bitterst i smaken. Det er mange måter å 'kamuflere' den litt bitre smaken på rå kakaonibs.

Vi foreslår ellers at du kan gjøre dette:

 • Dryss rå kakaonibs over smoothies og kaker som prikken over i-en.
 • Eller lag dine egne nøtte- og bærblandinger med for eksempel gojibær, rosiner, cashewnøtter og en dæsj rå kakaonibs.
 • Bland nibsene i godterikuler, hjemmelaget kjeks eller müsli.
 • Bruk det i hjemmelaget konfekt eller rå sjokolade. 

Oppbevers i posen, eller i en boks/tett glass.

Næringsverdi pr 100g:

Energi: 464 kcal/ 2568 kJ

 • Protein: 14,0 g
 • Karbohydrater: 36,0 g
 • -hvorav sukkerarter: 0,0g
 • Fett: 46,0 g
 • - hvorav mettet fett: 25,0 g
 • Kostfiber: 32,0 g
 • Salt: 0,0 g 

Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Økologisk godkjenning: EC-BIO-140 Non Eu agriculture