x 

Rå kakaonibs økologisk 227 gr

Produktnummer:  20004
Rå økologiske kakao nibs er skrellede rå kakaobønner i små biter. Fint å drysse på smoothie, kaker eller desserter. Alt fra den aromatiske kakaobønnen Arriba Criollo.
Kr. 99,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om Sana Bona Arriba Criollo rå kakaonibs

Rå kakaonibs er opphakkede rå kakaobønner uten skall. Bønnene vi bruker er av den originale sorten Arriba Criollo som er kjent for den aller fineste aroma og smak blant kakaokjennere. Bønnene håndplukkes, soltørkes og gjennomgår ingen varmebehandling, noe som bevarer både næringsstoffer og smak. De rå kakaobitene inneholder er ikke tilsatt noe. Rå kakaobønner er én av naturens rikeste antioksidanter, så lenge de ikke er varmebehandlet. I tillegg er de en rik kilde til en rekke vitaminer og mineraler. Rå kakao kan smake litt bittert ved første munnfull, men du skal ikke se bort ifra at du vil elske å bruke kakaonibs i maten du lager.

Generelt om alle Sana Bonas rå kakaoprodukter

Alle våre rå kakaoprodukter kommer direkte fra kakaobonden i dypet av Equador og stammer fra den urgamle og eksklusive kakaobønnesorten Arriba Criollo. Kakaoen høstes for hånd fra viltvoksende trær og er spesielt ettertraktet for sin gode smak. Den unike smaken kommer av at trærne i generasjoner har blitt vannet av regn- og fjellvann slik at trærne vokser seg fruktige og kun høstes når kakaobønnene er helt modne. Bønnene tørkes i sola under åpen himmel - helt uten gasstørking som praktiseres flere andre steder.

Emballasjen til Sana Bonas rå kakaoprodukter varer ikke evig

Vi er stolte av å kunne si at pakningen til alle våre kakaoprodukter er laget av 100% resirkulerbart materiale - uten at vi trengte å kompromisse på emballasjens evne til å beskytte mot lys og oksygen. Det føles godt når produktene våre og planeten er ivaretatt i en og samme håndvending. Vi i Sana Bona jobber kontinuerlig med å finne emballasje som ikke varer lenger enn nødvendig, slik at planeten vår kan vare evig. Vi setter pris på alle tips til nye materialer og revolusjonerende emballasje på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Slik elsker vi å bruke rå kakaonibs:

Rå kakaonibs kan spises som de er. Vi foreslår ellers at du kan gjøre dette: dryss rå kakaonibs over smoothies og kaker som prikken over i-en. Eller lag dine egne nøtte- og bærblandinger med for eksempel gojibær, rosiner, cashewnøtter og en dæsj rå kakaonibs. Bland nibsene i godterikuler, hjemmelaget kjeks eller müsli. Bruk det i hjemmelaget konfekt eller rå sjokolade. La deg inspirere av våre oppskrifter her:

Arriba Criollo rå kakaobønner

Sana Bona rå kakao produkter er laget fra den spesielt aromatiske kakaobønnen: Arriba Criollo. Denne rå kakaobønnen er verdenskjent for sin spesielt aromatiske smak og den er svært sjelden. Denne bønnesorten utgjør bare 1% av alle kakaotrær, fordi den ikke er kommersielt dyrket. Sorten er original og urgammel, dvs. at det ikke en hybridkakaobønne. Arriba Criollo er brukt i alle våre rå kakaoprodukter.

Hvorfor spise rå kakao? Rå kakao har mange gode egenskaper, her er noen av dem listet opp:

Superantioksidant. Rå kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. Det snakkes om hvor sunt mørk sjokolade er. Rå kakao er virkelig sunt. I ORAC tester scorer rå kakao høyest på antiokisdantlisten og har opptil 7 ganger mer antioksidantenheter enn i en typisk vanlig mørk sjokolade. Det er den store forskjellen mellom kokt og rå kakao.

Magnesium. Rå kakao er den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern.

Aminosyren Tryptofan finnes naturlig i rå kakao. Tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn.

Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket.Rå kakao inneholder mange andre stoffer også, men dette er de viktigste.

Det finnes mange produkter på markedet som sier de er laget av rå kakaobønner, men all sjokolade er laget av rå kakaobønner.  Det er ingen garanti for at det ikke er varmebehandlet i produksjonsprosessen. Det er kun de som garanterer RAW, som er rått.

Hvordan rå kakaonibs kan brukes:Rå kakaonibs kan spises som de er. Dryss rå kakaonibs over smoothies og kaker. Spis de sammen med andre nøtter eller bær, f. eks gojibær, rosiner eller liknende. Bland det i godterikuler, yoghurt, hjemmelaget kjeks eller müsli. Bruk det inni hjemmelaget konfekt eller rå sjokolade. Se oppskrifter Raw cacao oppskrifter

Næringsverdi pr 100g: Energi: 464 kcal/ 2568 kJProtein: 14,0g Karbohydrater: 36,0g Hvorav sukkerarter: 0,0g Fett: 46,0g - hvorav mettet fett: 25,0g Kostfiber: 32,0g , Salt: 0,0g  Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no