x 

Kombucha Startkultur økol og Fermenteringskrukke 848 ml

Bilde av Kombucha Startkultur økol og Fermenteringskrukke 848 ml
Bilde av Kombucha Startkultur økol og Fermenteringskrukke 848 ml
Bilde av Kombucha Startkultur økol
Produktnummer:  81998
Kombuchaproduksjonssett, med et fermenteringsglass 848 ml samt en kombucha scooby inkludert. Krukken kan brukes til vannkefir- og melkekefirproduksjon også
Kr. 499,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 523,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 24,-
Pris / kg:

Om den økologiske kombucha starteren og produksjonskrukken 848 ml

Vi har satt sammen et kombuchaproduksjonssett, med en kombucha scooby inkludert. Med denne krukken får du optimale forhold til å lage kombucha med en økologisk scooby i startkultur. Les nedenfor oppskrift på hvordan du lager kombucha selv.

Denne fermenteringskrukken kan brukes til både vannkefir-, melkekefir- og kombuchaproduksjon.

Om startkulturen (scooby) og startkultur

Med denne lille kombucha startkulturen på 100 ml, kan du starte din egen produksjon av kombucha.

Ingrediensene i starteren er: Vann, svart te*, sukker,* startkultur*. *= økologisk. Produsert i EU, Slovenia. Produktet er Økologisk, Raw, Vegan, GMO fri, Glutenfri.

Uåpnet kombuchastarter kan oppbevares i 12 mnd. Etter åpning må den brukes med en gang.

Krukken som følger med er en Kombucha produksjonskrukke i glass. Den rommer 848 ml liter

Hvordan lage kombucha selv:

Oppskriften:

Siden krukken ikke rommer mer enn 848 ml så må man tilsette litt mindre te med sukker. Gjør følgende:

  • Lag 2 dl te og løs opp sukkeret.
  • Kjøl alt ned. Hell dette i en kombucha produksjonskrukken
  • Tilsett resten av vannet (7 dl).
  • Tilsett til slutt kombucha starteren.
  • Sett på lokket på krukken,som gjør det mulig at luft kommer inn/ut, og fluer ikke kommer inn. Fluer eksler kombucha. Lokket erstatter stoffklede.
  • La det stå å fermentere i 7-14 dager. Scobyen vil begynne å vokse på toppen av væsken. Den vil vandre opp og ned. Alt er normalt.
  • Når kombuchaen er ferdig, ta vare på scoobyen, og 100 ml av kombuchen til å brukes i neste batch.
  • Kombuchaen kan drikkes med en gang, eller lagres på flaske i kjøleskapet til 2. gangs fermentering.
  • Bruk aldri redskap av metall når du jobber med dette. Vi har en del redskap i tre/plast under gruppen redskaper til fermentering på vår nettside.

All fermentert mat kan inneholde spor av alkohol og histaminer. Hvis du lager kombucha for barn, gravide, eller ammende mødre, sjekk med legen at det er ok at de drikker det.

Sana Bona AS

Telefon: +47 920 44 926 eller +47 900 28 776
E-post: info@sanabona.no