Solsikkefrø økologisk 5 kg

0 Vurdering
Kr. 699,-
Kr. 679,-
Du sparer:
Kr. 20,-
Prod.nr.: 81120
Solsikkespirer har en veldig god smak og de er svært næringsrike. Det er en naturlig kilde til D-vit. Perfekt i salat. De vil helst gro på jord som microgreens.

Om GEO økologiske solsikkefrø til spiring 5 kg;

Solsikkefrøspirer har en naturlig søtlig og god smak. Vil du dyrke microgreens, så start med solsikke. Det er noe av det letteste å få til. Det tar litt tid, men det blir så nydelige spirer.

De er rike på følgende vitaminer og mineraler: A, B, C, D og E samt mineralene kalsium, jern, fosfor, magnesium, og selen. Solsikkespirer er av de spirene som inneholder omtrent alt. De er svært næringsrike. De er saftige og svært egnet til juicing.

Solsikkespirer trives best på jord men kan også spires i spireglass. I spireglass vokser de bare mer som en krum spire. På jord vokser de som en liten åker av solsikker. 

Best før på sekken: 09/2025

Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.

Hvordan spire solsikke som microgreens?

 1. Bløtlegg solsikkefrøene i 8-12 timer i kaldt vann. Frøene vil flyte, så sett på lokk, eller hold frøene nede.
 2. Skyll frøene 2 ganger om dagen.
 3. Skyll helt til du ser det kommer en liten spire frem på solsikkfrøene. Da er de klare til å bli sådd på jord. Dette tar ca. 1-2 dager.
 4. Vann jorden godt, bruk en veldig fuktig spirematte eller en godt bløtlagt kokosjord( kokosnøttskall). Klipp bare til spirematten til den boksen du skal spire i hvis du skal bruke spirematte.
 5. Dryss solsikkefrøene tett men jevnt over det våte teppe av jord/matte eller kokosjord.
 6. Frøene vil trekke fukt fra underlaget. Dekk til frøene med et brett, asjett ell. Legg noe press på frøene. Det kan f. eks være bøker du legge oppå brettet du dekker til med. (Det er fint å ha 2 brett, så på det ene og legge det andre oppå frøene).
 7. Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusj flaske. Du skal holde det fuktig, men det er viktig at det ikke blir klissvått. Bruker du kokosjord, så holder den veldig bra på fukten og du trenger neste ikke vanne.
 8. Ta av lokket, eller det du har dekket til med, når du ser det solsikkene løfter lokket du dekket med. Sett spirene på et lyst sted.
 9. Spiretiden er 8-12 dager, før du kan klippe av de herlige solsikkeskuddene. Det svarte skallet til føret skal være falt av på de fleste solsikkene, før du høster. Du klipper bare av spirene over roten.

Hvordan spire solsikkefrø i spireglass og spirekasse?

Solsikkespirer kan spires i spireglass og spirekasse også. Men da vil de ikke så lett slippe førskallet. Det må du selv plukke skallet av, fordi frøene gror som små 'frøballer', ikke rett opp.

 • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
 • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye kaldt vann. Bløtleggingstiden er bare 8-12 timer.
 • En passelig mengde frø er bestemmer du ut ifra hvor mye du vil spire.
 • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
 • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
 • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
 • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
 • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
 • For solsikke er spiretiden ca. 8-12 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
 • Holdbarheten er 1 uke i kjøleskap.

Økologiske solsikkespirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: A, B, C, D og E

Mineralene: Kalsium, Jern, Fosfor, Magnesium, og Selen

Protein innhold:ca.20-25 %

Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.

Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn