x 

Cellulosematter til spiring 10 pack

Bilde av en Cellulosematter til spiring 10 pack
Produktnummer:  72009
Pakketilbud kjøp 10 stk cellulosematter på str 11,5 cm x 9 cm som passer ned i det lille dyrkningsbrettet. Engangsmatte.
Kr. 32,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 40,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 8,-
Pris / kg:

Mini Cellulosematte til å spire på, 10 pack

Denne lille cellulosematten kan du lett spire microgreens på.  Den passer til det lille dyrkningsbrettet på 14,3 cm x 12,5 cm.

Av microgreens som liker å dyrkes på denne måten er f. eks solsikke, reddik, grønne erter, bokhvete, rødkål, brokkoli mm.

Størrelsen på cellulosematten er 11,5 cm x 9 cm. Matten kan ikke brukes mer enn 1 gang.

OBS! Matten tåler ikke mye vann, da smuldrer den opp. Matten bør vannes når den ligger i plantekassen. Cellulosematten vil svelle og bli fastere når frøene vokser og lager røtter. Et nyttig tips er å vanne spirene med dusjflaske og ikke rett fra spingen. Da blir det litt mer skånsom vanning.

Hvordan dyrke microgreens i dyrkningsbrettet med cellulosematten?

  1. Bløtlegg frøene 6-12 timer.( Frøene skal bare kunne slippe skallet).
  2. Fukt cellulosematten veldig godt ved å la den ligge ned i plantekassen, og hell vann over. (OBS ikke hold i matten, den smuldrer lett opp med mye vann).
  3. Dryss de bløtlagte frøene over den våte spirematten. Frøene skal helst ikke ligge oppå hverandre.
  4. Frøene vil trekke fukt fra underlaget. Dekk til frøene med det ekstra spirebrettet, så de spirer i mørket noen dager. Du bruke det ene spirebrettet som lokk.
  5. Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusj flaske. Men du skal vanne først etter at det har begynt å komme opp en spire. Det er viktig at det ikke blir klissvått. 
  6. Spiretiden varierer med frøene. Sjekk du ulike frøene.

Sana Bona AS

Telefon: +47 920 44 926 eller +47 900 28 776
E-post: info@sanabona.no