Svartkål spirefrø økologisk 300 g

0 Vurdering
Kr. 249,-
Kr. 230,-
Du sparer:
Kr. 19,-
Prod.nr.: 81330
Svartkål er en dyp grønn grønnkåltype som kan spires som spirer. Svartkål er en del av Brassica familien. Kjempepotente frø. Det beste er å spire de som microgreens.

Om GEO svartkål økologiske frø til spiring:

Svartkål er en type grønnkål som tilhører samme familie som brokkoli, rosenkål og grønnkål.( Brassica familien).

Brokkoli og kålspirer kan ha et kjempepotensial.Det dannes suphorane som hjelper visse enzymer i mage/tarm.. Les om studien Brokkolispirers effekt. Spirer er mye mer potent enn grønnsaker. En spire skal bli en hel plante. En liten neve spirer tilsvarer mange kilo ferdige grønnsaker. 

Dette frøet kan spires i spireglass eller spirekasse men det kan være lettere å få det til på jord som en microgreens. Vi forklarer deg nedenfor hvordan du gjør det.

Alle kåltyper er små frø og trenger tid til å feste rot i bunnen, så la disse frøene være litt i fred de første 2-4 dagene når de prøver å 'orientere seg'

Det beste er å legge frøene på jord eller spirematter som er ordentlig våte. Se oppskriften her:

Hvordan dyrke svartkål spirer?

  1. Disse frøene skal du ikke bløtlegge eller skylle. Du skal bare vanne jorden godt, bruke en veldig fuktig spirematte eller en godt bløtlagt kokosjord( kokosnøttskall) eller vanlig økologisk jord du kjøper. Klipp bare til spirematten til den boksen du skal spire i, hvis du bruker spirematte.
  2. Dryss frøene over det våte teppe av jord/matte eller kokosjord.
  3. Frøene vil trekke fukt fra underlaget. Dekk til frøene med et brett, asjett ell.
  4. Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusj flaske. Men du skal vanne først etter at det har begynt å komme opp en spire. Det er viktig at det ikke blir klissvått. Bruker du kokosjord, så holder den veldig bra på fukten og du trenger neste ikke vanne
  5. Spiretiden er 1-2 uker. Du klipper av når du vil.

Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.

Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn