x 

Spiremix med Reddik 3 typer økologisk 300 g

Bilde av en pose av Spiremix med Reddik 3 typer økologisk 300 g
Produktnummer:  81318
Vivace Miks er en næringsrik og varmende blanding reddikmiks av grønn reddik, rød reddik og china rose. Reddik er øyets spire pga. høyt A-vitamin innhold.
Kr. 145,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 159,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 14,-
Pris / kg:

Om Geo Reddik Spiremiks økologisk 300 g

GEO Organic Vivace Mix er en næringsrik og varmende blanding av grønn reddik, rød reddik og china rose. Dette blir en spennende miks av flere reddiksmaker i 3 uike fager: grønn, rosa og lilla. 

Denne blandingen inneholder:

Økologisk Grønn Reddik

Grønne redikkspirer er litt sterke i smaken, men de stimulerer fordøyelsessaftene våre, samt at de har en antiseptisk funksjon. Reddik er fullpakket med C-vitamin og mineraler, og er bra for immunforsvaret. Grønn reddik er rike på næringsstoffer, særlig vitaminene A, B1, B2, og C, samt mineralene kalium, kalsium, magnesium, fosfor og svovel. 

Økologisk Rød Reddik

Spirer med rød reddik er veldig næringsrike, spesielt med vitamin A, B1, B2, C og mineralene Jern, Kalium, Magnesium og Fosfor. Spirene sies å ha antiseptiske funksjoner i tillegg til å stimulere produksjonen av magesyre.

Økologisk China Rose 

China Rose er en type reddikfrø. Spirene er ikke så sterke som vanlig reddik, men heller ikke så søte som rød reddik. De sies å være bra for luftveiene i tillegg til å være gunstige for hele tarmsystemet. De inneholder også vitamin C og skal ha en vanndrivende effekt.

Hvordan spire reddik spirer i spireglass og spirekasse?

 • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
 • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
 • En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. 
 • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
 • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
 • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
 • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
 • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
 • For reddik er spiretiden ca. 4-5 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
 • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.  

Hvordan dyrke reddikspirer som microgreens?

 1. Skal du dyrke reddik på jord, så bløtlegger du frøene bare i ca. 1 time, så vanner du jorden godt, eller fukt en spirematte veldig godt. Klipp bare til spirematten til den boksen du skal spire i. Du kan også bruke en godt bløtlagt kokosjord( kokosnøttskall). 
 2. Dryss frøene over det våte teppe av jord/matte eller kokosjord. Frøene skal helt ikke ligge oppå hverandre.
 3. Frøene vil trekke fukt fra underlaget. Dekk til frøene med et brett, asjett ell. så de spirer i mørket noen dager.
 4. Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusj flaske. Men du skal vanne først etter at det har begynt å komme opp en spire. Det er viktig at det ikke blir klissvått. Bruker du kokosjord, så holder den veldig bra på fukten og du trenger neste ikke vanne.
 5. Spiretiden er 1 uke, før du kan klippe av de herlige reddik spirene.

Økologiske reddikspirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: A, B, C

Mineralene: Kalium, Kalsium, Magnesium, Fosfor og Svovel

Protein innhold:ca.30 %

Sana Bona AS

Telefon: +47 920 44 926 eller +47 900 28 776
E-post: info@sanabona.no