Spiremiks med økologisk Kløver Brokkoli Reddik 300 g

Kr. 159,-
Kr. 139,-
Du sparer:
Kr. 20,-
Prod.nr.: 81030
En forhåndsmikset frøblanding som er rik på antioksidanter og protein. Inneholder reddikfrø, brokkolifrø og kløverfrø. Frøene trives sammen. Lett å spire!

Om Spiremiks med økologisk Kløver Brokkoli Reddik 300 g

Med denne spiremiksen får du en næringsrik frømiks som smaker svært godt sammen. Du får en høyt protein innhold fra kløver, masse A-vitamin fra reddikspirene og suphorane fra Brokkolispirene. 

Dette er en av de spiremiksene som er lett å få til. Frøene trives å spire sammen. Kløver er en mild spire, reddiken gir spiremiksen en god reddiksmak og brokkoli er en av de sunneste spirene. Du må like reddiksmaken når kjøper denne spiremiksen. Posen heter Geo Adagio Mix. Tidligere het varen Geo Detox mix.

Noen sliter med å spire brokkoli. Da er det perfekt å spire denne blandingen for den kan være enklere å få til

Spiremiksen trives best i spirekasse eller i spireglass. De er spireklare etter 4-5 dager. Ikke la den står for lenge å spire. Tidligere het denne miksen Detoxmix.

Hvordan spire spiremiksen i spireglass og spirekasse?

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
  • En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. 
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
  • For denne miksen er spiretiden ca. 4-5 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.