Spireglass med 3 poser frø: Lille spirepakken I

Kr. 219,-
Kr. 179,-
Du sparer:
Kr. 40,-
Prod.nr.: 81182
Supert start kit! Spireglass og tre forskjellige spirefrø - Mungbønner, linser og alfalfa. Alle frøene er lette å få til! Gratis spireguide følger med. Super gaveidè.

Om spire settet:

Med dette spireglasset kan alle få til å spire. Det er svært enkelt å få det til! Vi har valgt ut spirer som er enkle å spire og som er dekorative i salat.

Med gavepakken følger det en gratis spireguide fra Sana Bona. Har står alt du trenger å vite om spiring.

Målene: Spireglasset rommer ca. 800 ml helt opp til risten. Spireskålen B: 13,5 cm x D: 13,5 cm, ca høyde på stativet: 16 cm

Om de økologiske spirefrøene som følger med: 

Linser er lett å spire og de passer godt i salater og i supper. Spirene blir sprø og gode. Bland gjerne med spiret adzuki og erter til en bønnespiremiks.

Alfalfa er en av de letteste spirene å spire. Den er veldig populær fordi den passer godt i salater, til smørbrød osv. Proteininnholdet er høyt (40%). Alfalfa er en god kilde til vitamin B, vitamin A, C, D, E, og K, samt sink, selen, jern og magnesium.

Mungbønner er en av de enkleste bønnene å spire, med godt resultat. De er så spirevillige at de vokser ofte ut av spirekassen. Mungbønner har et høyt proteininnhold (20%).

Hvis vi er utsolgt for en av spirene, putter vi inn et annet tilsvarende frø i spirepakken.

Hvordan spire spirer i spireglass?

  • Alle frø som skal spires i et spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
  • En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. 
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • I et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen.Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
  • Spiretiden varierer fra 2-10 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.