Dyrkningsbrett med hull i for Microgreens 53 x 32cm

0 Vurdering
Kr. 69,-
Kr. 66,-
Du sparer:
Kr. 3,-
Prod.nr.: 70211
Plantekasse til å dyrke spirer på jord. Hull i kassen drenerer vann ut. Veldig fint til hvetegress dyrking, solsikkespirer, ertespirer og andre microgreens.

Om Dyrkningsbrett med hull i til å dyrke microgreens.

Dette er en plantakasse som man kan dyrke spirer i. Det passer veldig godt til microgreens frø: f. eks solsikke, reddikk, grønne erter, bokhvete, rødkål.

Med enkelte frø er det lettere å få til et vellykkket resultat ved å dyrke på jord. Eksempler på dette er dyrking av hvetegress, bygggress og microgreens som nevnt over.

Plantekassen vaskes og brukes om igjen. Det er hull i bunnen slik at vannet dreneres bort. 

Plantekassen har en størrelse : Lengde: 53 cm, Bredde 32 cm , Høyde: 6 cm.

Hvordan dyrke microgreens i dyrkningsbrettet?

  1. Skal du dyrke på jord, så er det noen frø som du kan drysse rett på bløtlagt jord/matte. Andre frø bløtlegger du en natt. Les på de ulike frøene.
  2. Vann jorden godt, eller fukt en spirematte veldig godt. Du kan også bruke en godt bløtlagt kokosjord( kokosnøttskall). 
  3. Dryss frøene over det våte teppe av jord/matte eller kokosjord. Frøene skal helst ikke ligge oppå hverandre.
  4. Frøene vil trekke fukt fra underlaget. Dekk til frøene med et brett, asjett ell. så de spirer i mørket noen dager. Kjøper du 2 brett kan du ha en over og en under. Vi har brett med og uten hull. Du kan og dekke til med et brett ell.
  5. Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusj flaske. Men du skal vanne først etter at det har begynt å komme opp en spire. Det er viktig at det ikke blir klissvått. Bruker du kokosjord, så holder den veldig bra på fukten og du trenger neste ikke vanne.
  6. Spiretiden varierer med frøene. Sjekk du ulike frøene.

Plantekasse med eller uten hull?

For å dyrke microgreens er det fint at vannet renner ut  av bunnen i plantekassen. Den plantekassen som ikke har hull kan brukes som lokk eller bunn til å ta imot vannet som renner ut. 

Noen frø liker å trekke vannet fra bunnen og ikke vannes for mye ovenfra. Det er de små skjøre spirene som brokkoli, rødkål ol. Solsikkespirer kan godt vannes ovenfra. De er så sterke i stilken.

Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.

Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn