Røde Kålspirer økologisk 300 g

0 Vurdering
Kr. 259,-
Kr. 249,-
Du sparer:
Kr. 10,-
Prod.nr.: 81278
Prøv røde kålspirer. Plantekraft på det sterkeste. Den litt sterke smaken, passer kjempegodt i salat og i middagsretter.

Om GEO rødkål økologiske frø til spiring:

Tenk at hver spire er et stort kålhode. Spirene er fulle av antioksidanter. Inneholder vitamin A, B, C,E og K vitamin.

Rødkål er en type grønnkål som tilhører samme familie som brokkoli, rosenkål og grønnkål (Brassica familien).

Brokkoli og kålspirer kan ha et kjempepotensiale. Det dannes suphorane som hjelper visse enzymer i mage/tarm.. Les om studien Brokkolispirers effekt. Spirer er mye mer potent enn grønnsaker. En spire skal bli en hel plante. En liten neve spirer tilsvarer mange kilo ferdige grønnsaker. 

Dette frøet kan spires i spireglass eller spirekasse, men kan også spires på jord som en microgreens. Vi forklarer deg nedenfor hvordan du gjør det.

Alle kåltyper er små frø og trenger tid til å feste rot i bunnen, så la disse frøene være litt i fred de første 2-4 dagene når de prøver å 'orientere seg' hvis de spirer på flatt underlag i en spirekasse eller på en spirematte. Dette gjelder ikke i spireglass.

Hvordan spire rød kål spirer i spireglass og spirekasse?

 • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
 • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
 • En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
 • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
 • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
 • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
 • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
 • Sett frøene litt mer ut i lyset på dag 3 etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
 • For rød kål er spiretiden ca. 5-6 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
 • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.

Hvordan dyrke rødkål spirer på jord?

 1. Disse frøene skal du ikke bløtlegge eller skylle. Du skal bare vanne jorden godt, bruke en veldig fuktig spirematte eller en godt bløtlagt kokosjord( kokosnøttskall) eller vanlig økologisk jord du kjøper. Klipp bare til spirematten til den boksen du skal spire i, hvis du bruker spirematte.
 2. Dryss frøene over det våte teppe av jord/matte eller kokosjord.
 3. Frøene vil trekke fukt fra underlaget. Dekk til frøene med et brett, asjett ell.
 4. Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusj flaske. Men du skal vanne først etter at det har begynt å komme opp en spire. Det er viktig at det ikke blir klissvått. Bruker du kokosjord, så holder den veldig bra på fukten og du trenger neste ikke vanne
 5. Spiretiden er 1-2 uker. Du klipper av når du vil.

Økologiske rød kålspirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: A,B,C,E og K vitamin.

Mineralene: Kalsium, Magnesium, Jern, Forfor og Jern

Protein innhold: ca 22 %

Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.

Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn