x 

Purre spirefrø økologisk 200 g

Bilde av en pose av Purre spirefrø økologisk 200 g
Produktnummer:  81305
Økologisk purrefrø er sprø og saftige. Spirene er delikate og passer perfekt i salater og på middagsretter. Har en frisk, krydderaktig smak av løk.
Kr. 182,-
Grunnpris inkl. mvaKr. 199,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer - Kr. 17,-
Pris / kg:

Om GEO purre frø til spiring:

Purrespirer smaker herlig purre og er en god kilde til aminosyrer og sporstoffer. Spirene er sprø og lange med lysegrønn stilk.

Den tar ca 7-10 dager å spire. Ikke gi opp når du spirer disse frøene, det skjer først noe på dag 5. Da våkner frøene til liv.

Purrespirer trives best i spirekasse eller i spireglass. Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.

Hvordan spire purre spirer i spireglass og spirekasse?

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
  • En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. Purre utvikler seg til en lang tynn spire med en fin lysegrønn stilk.
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
  • For hvitløk er spiretiden ca. 7-10 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.  

Økologiske purre spirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: A, B, C og K

Mineralene: Kalsium, Jern, Kobber og Magnesium.

Protein innhold:ca.30 %

Sana Bona AS

Telefon: +47 920 44 926 eller +47 900 28 776
E-post: info@sanabona.no