Spireskål, 12 cm hvit

Kr. 179,-
Prod.nr.: 81206
Spireskål til å spire de gele-dannende frøene: karse, ruccula, chia, sennepsfrø og linfrø. Vår minste spireskål. Tysk kvalitet. 12 cm str. i hvit farge.

Hva er en spireskål?

Denne spireskålen er laget for å lettere kunne spire frø som gelerer når de kommer i vann.

Dette gjelder disse frøene; karse, chia, linfrø, ruccula og sennepsfrø. Disse frøene tåler veldig lite vann.

Får de for mye vann, råtner / drukner de seg selv. Dette unngår du ved å bruke en slik spireskål. Det er super enkelt og vi selger spireskålen i 3 størrelser og i 2 farger.

Skålen er keramikkskål med en tilhørende rist i rustfritt stål. Keramikken er helt giftfri og er produsert i Tyskland. Alle deler kan vaskes i oppvaskmaskin. Skålen kan også brukes til å spire andre frø som alfalfa, reddikk og brokkoli, man da er bløtleggingstiden minimum 8 timer.

Hvordan spire på spireskål?

  1. Denne skålen er 12 cm i diameter, da skal du bløtlegge 1 ts frø og la de ligge i vann i 15 minutter.
  2. Bruk så en kniv til å bre alle frøene utover stålristen som følger med keramikkskålen. Unngå at frøene ligger oppå hverandre.
  3. Dekk hele skålen med en asjett, så frøene unngår lys og ikke tørker ut.
  4. Dusj frøene 2 ganger om dagen med en liten sprayflaske med rent vann.
  5. Etter 2 dager med tildekking, kan du fjerne asjetten og la spireskålen stå i lyset.
  6. Når frøene har slått rot ned i silen, kan du skylle risten godt under rennende vann 2 ganger om dagen. Pass på at alt vannet renner av risten. Høst de herlige spirene etter 6-8 dager!

Rengjøring av spireskål

Når du har spiret ferdig og spirene er fjernet, bløtlegg risten i vann i noen få minutter, skrap av resten av frøene og vask skål og rist i vaskemaskinen.