Liten spirekasse med 3 frø: Lille spirepakken II

0 Vurdering
Kr. 176,-
Kr. 152,-
Du sparer:
Kr. 24,-
Prod.nr.: 81183
Supert start kit! Spirekasse og tre forskjellige spirefrø - Mungbønner, linser og alfalfa. Frøene er lette å få til! Gratis spireguide følger med. Super gave!

Om den lille grønne spirekassen:

Med denne spirekassen kan alle få til å spire. Det er svært enkelt å få det til! Vi har valgt ut spirer som er enkle å spire og er dekorative i salat. Med gavepakken følger det en gratis spireguide fra Sana Bona. Her står alt du trenger å vite om spiring.

Dette er en liten spirekasse med 2 skuffer. Tar nesten ingen plass og er lett å bruke. Ekstra spirehyller til kassen kan kjøpes til kassen for å bygge i høyden.

Om de økologiske spirefrøene som følger med:

Linser er lett å spire og de passer godt i salater og i supper. Spirene blir sprø og gode. Bland gjerne med spiret adzuki og erter til en bønnespiremiks.

Alfalfa er en av de letteste spirene å spire. Den er veldig populær fordi den passer godt i salater, til smørbrød osv. Proteininnholdet er høyt (40%). Alfalfa er en god kilde til vitamin B, vitamin A, C, D, E, og K, samt sink, selen, jern og magnesium.

Mungbønner er en av de enkleste bønnene å spire, med godt resultat. De er så spirevillige at de vokser ofte ut av spirekassen. Mungbønner har et høyt proteininnhold (20%).

Hvis vi er utsolgt for en av spirene, putter vi inn et annet tilsvarende frø i spirepakken!

Hvordan spire spirer i spirekassen?

  • Alle frø som skal spires i spirekasse må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over. 
  • Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. 
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt. Du kan ikke skylle gjennom topplokket. Du må skylle en og en spirehylle.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. 
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass. 
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
  • Spiretiden varierer med ulike type fra fra 2-10 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.   

Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.

Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn