Karse økologisk spirefrø 35 g

Kr. 20,-
Prod.nr.: 81099
Karse frø er lett å spire. Karse er kjempegodt på smørbrød eller på andre retter. Kan spires med en gang og trenger evt. kun 5-10 min. bløtlegging.

Om GEO karse spirefrø økologisk:

Karse er en av de letteste spirene å spire. Den er veldig populær, fordi den passer godt i salater, til smørbrød osv. Karse er kjent for å virke blodsukkerstabiliserende. 

Karse har en karakteristisk smak vi kjenner. Den vokser raskt og er ferdig på 5 dager.

Når spirene er ferdige, oppbevares de i kjøleskap. Holdbarheten er 1 uke i kjøleskap.

Hvordan spire karse på spireskål uten jord

Karse er et gelerende frø og bør derfor bløtlegges i bare 5 minutter i litt vann. Disse frøene tåler veldig lite vann. Får de for mye vann, råtner/ drukner de seg selv. Dette unngår du ved å bruke en slik spireskål.

 1. Bløtlegg 1-3 ts frø og la de ligge i vann i 5-10 minutter. Mengden frø avhenger av størrelsen på spireskålen.
 2. Bruk så en kniv til å bre alle frøene utover stålristen som følger med keramikkskålen. Unngå at frøene ligger oppå hverandre.
 3. Dekk hele skålen med en asjett, så frøene unngår lys og ikke tørker ut.
 4. Dusj frøene 2 ganger om dagen med en liten sprayflaske med rent vann for å holde spirene fuktige.
 5. Etter ca. 2 dager med tildekking, kan du fjerne asjetten og la spireskålen stå i lyset. 
 6. Når frøene har slått rot ned i silen, kan du skylle risten med frø på godt under rennende vann/ dusj 2 ganger om dagen. Pass på at alt vannet renner av risten.
 7. Høst de herlige spirene etter5-6 dager!

Kjøper du en spireskål kan du bruke den på alle frø som lager gele i vann. Det er basilikum, chia, linfrø, ruccula og sennepsfrø. Det er super enkelt og vi i Sana Bona selger spireskålen i 3 størrelser og i 2 farger.

Skålen er keramikkskål med en tilhørende rist i rustfritt stål. Keramikken er helt giftfri og er produsert i Tyskland. Alle deler kan vaskes i oppvaskmaskin. Skålen kan også brukes til å spire andre frø som alfalfa, redikk og brokkoli, men da er bløtleggingstiden minimum 8 timer.

Hvordan spire karse spirer på jord?

 1. Skal du dyrke karse på jord skal du ikke bløtlegge eller skylle frøene. Du skal bare vanne jorden godt, bruke en veldig fuktig spirematte eller en godt bløtlagt kokosjord( kokosnøttskall). Klipp bare til spirematten til den boksen du skal spire i.
 2. Dryss frøene over det våte teppe av jord/matte eller kokosjord. for 13x13 cm kasse: ca. 2 ts. chiafrø avhengig av hvor stort brett du spirer på.
 3. Frøene vil trekke fukt fra underlaget. Dekk til frøene, slik at de er i mørket
 4. Ta av lokket. Du gjør det når du ser det kommer små spirer opp. Det er ca. etter 2 dager.
 5. Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusj flaske hver dag. Det er viktig at det ikke blir klissvått. Bruker du kokosjord, så holder den veldig bra på fukten og du trenger neste ikke vanne
 6. Spiretiden er 6-8 dager før du kan klippe av de næringsrike små karsespirene.

Nyttige tips når du dyrker karse spirefrø

 • Karse vanner du bare når det ikke er fuktig. Du må se an. Det må ikke bli tørt, men heller ikke for vått.
 • Ikke ha i for mye frø i spireskålen. Da gror de bare oppå hverandre og det gir et dårligere resultat. Dette gjelder spireskålen.
 • Karse spirer får veldig lodne røtter. Mange tror det er mugg, men det er det ikke, bare la spiringen fortsette. Røttene vil gå ned i jorden etterhvert. 

Økologiske karse spirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: A,B,C,E

Mineralene: Kalsium, Kalium, Jod, Jern og Fosfor.

Protein innhold: ca. 20 %

Karse inneholder en del kalsium, kalium, jod, jern og fosfor.