Karse økologisk spirefrø 35 g
kr 22,00
Karse frø er lett å spire. Karse er kjempegodt på smørbrød eller på andre retter. Kan spires med en gang og trenger evt. kun 5-10 min. bløtlegging.
På lager
Hva er karse?
Karse er en av de letteste spirene å spire. Den er veldig populær, fordi den passer godt i salater, til smørbrød osv. Nesten alle har spiret karse i barnehagen eller på skolen.
Karse har en karakteristisk smak vi kjenner. Den vokser raskt og er ferdig på 5 dager.
Når spirene er ferdige, oppbevares de i kjøleskap. Holdbarheten er 1 uke i kjøleskap.
Hvordan spire karse ?
Det er 4 måter å spire karse på:
-
- Karse kan spires på bomull som vannes godt ( husk å velg økologisk bomull, for bomull er en av de mest sprøytede plantene på jorda).
- Karse kan spires rett på en skål, men da må du bløtlegge frøene i 10 min og lage en slags gele av frøene. Du må passe på å holde frøene fuktige på denne skålen, ved å vanne/dusje frøene . Skålen kan være en terrakottaskål du har eller en liten kjøkken skål f. eks den du har under kaffekoppen.
- Du kan spire karse på en spireskål med rist. Det forklarer vi nedenfor.
- Karse kan spires på jord, det forklares nedenfor
Hvordan spire karse på spireskål ?
Karse er et gelerende frø og bør derfor bløtlegges i bare 5 minutter i litt vann. Disse frøene tåler veldig lite vann. Får de for mye vann, råtner/ drukner de seg selv. Dette unngår du ved å bruke en slik spireskål.
- Bløtlegg 1-3 ts frø og la de ligge i vann i 5-10 minutter. Mengden frø avhenger av størrelsen på spireskålen.
- Bruk så en kniv til å bre alle frøene utover stålristen som følger med keramikkskålen. Unngå at frøene ligger oppå hverandre.
- Dekk hele skålen med en asjett, så frøene unngår lys og ikke tørker ut.
- Dusj frøene 2 ganger om dagen med en liten sprayflaske med rent vann for å holde spirene fuktige.
- Etter ca. 2 dager med tildekking, kan du fjerne asjetten og la spireskålen stå i lyset.
- Når frøene har slått rot ned i silen, kan du skylle risten med frø på godt under rennende vann/ dusj 2 ganger om dagen. Pass på at alt vannet renner av risten.
- Høst de herlige spirene etter5-6 dager!
Kjøper du en spireskål kan du bruke den på alle frø som lager gele i vann. Det er basilikum, chia, linfrø, ruccula og sennepsfrø. Det er super enkelt og vi i Sana Bona selger spireskålen i 3 størrelser og i 2 farger.
Skålen er keramikkskål med en tilhørende rist i rustfritt stål. Keramikken er helt giftfri og er produsert i Tyskland. Alle deler kan vaskes i oppvaskmaskin. Skålen kan også brukes til å spire andre frø som alfalfa, redikk og brokkoli, men da er bløtleggingstiden minimum 8 timer.
Nyttige tips når du dyrker karse spirefrø
- Karse vanner du bare når det ikke er fuktig. Du må se an. Det må ikke bli tørt, men heller ikke for vått.
- Ikke ha i for mye frø i spireskålen. Da gror de bare oppå hverandre og det gir et dårligere resultat. Dette gjelder spireskålen.
- Karse spirer får veldig lodne røtter. Mange tror det er mugg, men det er det ikke, bare la spiringen fortsette. Røttene vil gå ned i jorden etterhvert.
Vekt | 35 g |
---|---|
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske karse spirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.