Karse økologisk spirefrø 35 g

kr 22,00

Karse frø er lett å spire. Karse er kjempegodt på smørbrød eller på andre retter. Kan spires med en gang og trenger evt. kun 5-10 min. bløtlegging.

På lager

EAN: 8003419011317 Produktnummer: 81099 Kategorier: , Brand:

Hva er karse?

Karse er en av de letteste spirene å spire. Den er veldig populær, fordi den passer godt i salater, til smørbrød osv. Nesten alle har spiret karse i barnehagen eller på skolen.

Karse har en karakteristisk smak vi kjenner. Den vokser raskt og er ferdig på 5 dager.

Når spirene er ferdige, oppbevares de i kjøleskap. Holdbarheten er 1 uke i kjøleskap.

Hvordan spire karse ?

Det er 4 måter å spire karse på:

    • Karse kan spires på bomull som vannes godt ( husk å velg økologisk bomull, for bomull er en av de mest sprøytede plantene på jorda).
    • Karse kan spires rett på en skål, men da må du bløtlegge frøene i 10 min og lage en slags gele av frøene. Du må passe på å holde frøene fuktige på denne skålen, ved å vanne/dusje frøene . Skålen kan være en terrakottaskål du har eller en liten kjøkken skål f. eks den du har under kaffekoppen.
    • Du kan spire karse på en spireskål med rist. Det forklarer vi nedenfor.
    • Karse kan spires på jord, det forklares nedenfor

Hvordan spire karse på spireskål ?

Karse er et gelerende frø og bør derfor bløtlegges i bare 5 minutter i litt vann. Disse frøene tåler veldig lite vann. Får de for mye vann, råtner/ drukner de seg selv. Dette unngår du ved å bruke en slik spireskål.

  1. Bløtlegg 1-3 ts frø og la de ligge i vann i 5-10 minutter. Mengden frø avhenger av størrelsen på spireskålen.
  2. Bruk så en kniv til å bre alle frøene utover stålristen som følger med keramikkskålen. Unngå at frøene ligger oppå hverandre.
  3. Dekk hele skålen med en asjett, så frøene unngår lys og ikke tørker ut.
  4. Dusj frøene 2 ganger om dagen med en liten sprayflaske med rent vann for å holde spirene fuktige.
  5. Etter ca. 2 dager med tildekking, kan du fjerne asjetten og la spireskålen stå i lyset.
  6. Når frøene har slått rot ned i silen, kan du skylle risten med frø på godt under rennende vann/ dusj 2 ganger om dagen. Pass på at alt vannet renner av risten.
  7. Høst de herlige spirene etter5-6 dager!

Kjøper du en spireskål kan du bruke den på alle frø som lager gele i vann. Det er basilikum, chia, linfrø, ruccula og sennepsfrø. Det er super enkelt og vi i Sana Bona selger spireskålen i 3 størrelser og i 2 farger.

Skålen er keramikkskål med en tilhørende rist i rustfritt stål. Keramikken er helt giftfri og er produsert i Tyskland. Alle deler kan vaskes i oppvaskmaskin. Skålen kan også brukes til å spire andre frø som alfalfa, redikk og brokkoli, men da er bløtleggingstiden minimum 8 timer.

Nyttige tips når du dyrker karse spirefrø
  • Karse vanner du bare når det ikke er fuktig. Du må se an. Det må ikke bli tørt, men heller ikke for vått.
  • Ikke ha i for mye frø i spireskålen. Da gror de bare oppå hverandre og det gir et dårligere resultat. Dette gjelder spireskålen.
  • Karse spirer får veldig lodne røtter. Mange tror det er mugg, men det er det ikke, bare la spiringen fortsette. Røttene vil gå ned i jorden etterhvert.
Vekt 35 g
Næringsinnhold

<h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske karse spirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2>
<p><strong><span style="te

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Karse økologisk spirefrø 35 g”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Økologiske karse spirer er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: A,B,C,E Mineralene: Kalsium, Kalium, Jod, Jern og Fosfor. Protein innhold: ca. 20 % Karse inneholder en del kalsium, kalium, jod, jern og fosfor.