x 

Fermenteringsstener store 15 cm

Fermenteringsstener store
Produktnummer:  81480
Fermenteringsstener i keramikk 2 stk. Diameter på stenen er 15 cm, bredden er 7,5 cm. Vekt pr sten er 340 gram.
Kr. 99,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Fermenteringsstener i keramikk 15 cm

Hvis du fermenterer i et glass du har hjemme f. eks et Norgesglass, trenger du å legge noe på toppen av den fermenterte massen, før du setter det til lagring. 

Et høykvalitet produkt produsert i Holland.

Stenene vaskes med såpe og kan steriliseres i kokende vann i 5 minutter før og etter bruk.

Størrelse: 15 cm X 7,5 cm, vekt 340 g pr sten.

Hvorfor det er viktig med tunge fermenteringsstener ?

Når du fermenterer f.eks kål som du stamper med salt og legger i en krukke, så er det viktig å presse så mye luft som mulig ut av den fermenterte kålen før du lagrer den. Da oppnår du at lufftbobleme blir borte og det opprettholdes et anaerobt miljø inni kålen, dvs minimalt med luftbobler. .Fermenteringsstenene legges på på toppen for å hjelpe til at de stampede grønnsakene holdes nede. Jo tyngre lodd eller stener, jo mer sannsynlig er det at massen holdes nede. .Da unngår du muggdannelse og bidrar til en vellykket fermentering.

Saften som kommer ut av de stampede grønnsakene skal dekke grønnsakene og helst litt opp på fermenteringsstenene. På den måten oppnår du at grønnsakene fermenteres i et miljø uten luft, altså et anaerobt miljø.  

Hvor store fermenteringsstener bør du ha?

Det beste er å velge stener som dekker maksimalt av flaten på toppen av glasset eller krukken som du fermenterer i.. Men du må velge stener som gjør at du kan ta de ut og inn uten problem, og legge de på toppen av krukken eller glasset. Det må være litt rom rundt stennene.

Om det er 2 stener inntil hverandre eller 1 sten er ikke avgjørende for en vellykket fermentering. Det er bare viktig å dekke flaten maksimalt og at stenene passer inn. 

Sana Bona AS

Telefon: +47 920 44 926 eller +47 900 28 776
E-post: info@sanabona.no