Fermenteringskrukke 2L hvit

0 Vurdering
Kr. 569,-
Prod.nr.: 81461
Liten praktisk fermenteringskrukke på 2 liter. Krukken er et ekte håndarbeid fra Holland. 2 trykkstener følger med på 13 cm.

Fermenteringskrukke 2 liter hvit

Dette er en av våre mest populære fermenteringskrukker. Den er liten og nett, samtidig som den føles passe stor. Krukken er håndlaget av en keramiker i Holland. Den har et lekkert design og rommer 2 liter. Det følger med 2 trykkstener, som skal legges opppå grønnsakene til slutt når du har fylt krukken med grønnsaker.

Krukken finnes i ulike farger i vårt sortiment.Den finnes i lys grønn, grønn miks, lys blå og beige.

Når du skal fermentere er det viktig at grønnsakene stampes godt sammen, før de tunge fermenteringsstenene legges oppå f.eks. kålen. Dette er trikset for å unngå muggdannelse. Du hindrer at luftboblene går ned i krukken. Luftboblene som dannes under prosessen, slippes ut gjennom en liten åpning i lokket.

Lokket har en liten lufteluke. Når du heller vann i rennen rundt keramikklokket , dannes det man kaller en vannlås. Det betyr at luft slippes ut av krukken, men ingen luft slippes inn. Dette er viktig for vellykket fermentering.

Krukkene er helt fri for bly og tungmetaller i leiren. Du kan lese om hvordan du skal rengjøre krukken før og etter bruk under fanen 'Bruk og oppbevaring'.

Interessert i flere gratis fermenteringsoppskrifter: Gratis Ebok fra Annelies Schöneck kan lastes ned her  Last den ned å få mange gode oppskrifter fra Sveriges avdøde fermenteringsguru: Annelies Schöneck..

Hvordan behandle keramikk krukken før og etter fermentering

Dette er vår beste råd for hvordan du skal behandle fermenteringskrukken:

  1. Før du starter å fermentere, er det viktig at alt du vasker krukken, stenene og lokket på keramikkrukken.
  2. Vask krukken med varmt vann, men ikke kokende vann, for da kan keramikken sprekke. De tunge stenene kan godt kokes i varmt vann i noen minutter før bruk..
  3. Når du snitter grønnsaker, pass på at det ikke er rester av jord ell. på grønnsakene
  4. Du kan snitte kålen med rivjern eller kjøkkenmaskin som er rengjort på forhånd.
  5. Alt du benytter av verktøy til å ta opp fermentert mat med, bør være laget av tre eller plast. Ikke metall.
  6. Skal du forsyne deg av de fermenterte grønnsakene, så åpne krukken så sjelden du kan, for å beholde det anaerobe miljøet. Ta ut mindre porsjoner over i mindre glass.
  7. Etter fermenteringen, vasker du krukken, gjerne med litt eddik.
  8. Oppbevar de tunge stenene utenfor krukken.
  9. La krukken være tørr før du setter på lokket for lagring.
  10. Skulle du være så uheldig å få mugg på noe, så er det beste trikset eddik og vann.

Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.

Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn