Cheese maker 848 ml blå med oppskriftsbok
Om oste produksjonssettet 848 ml.
Bruk hjemmelaget kefir til å lage dine egne fermenterte oster, uten ostestartkultur. Lag oster f. eks mascapone, riccotta ol., helt uten tilsetningsstoffer i denne krukken. Du kan også bruke krukken til is-te, is kaffe eller å lage mandelmelk.
Om delene i osteproduksjonssettet:
Settet består av 6 ulike deler beskrevet nedenfor. Sjekk under fanen: Bruk og oppbevaring' her under produktet, for hvordan du skal lage din egen ost. Oppskrifteheftet følger også med.
1.Topp lokk
Topplokket kan skrus opp og igjen. Den dekker osten og hindrer fluer å komme inn, samt at osten skal absorbere lukter fra andre ting i kjøleskapet. Når osten er klar, bruker du lokket opp ned som et brett under osten.
2.Spiral med lokk
Det følger med en spiral som skal brukes til å presse ostemassen ned sammen med et lite hvitt plastlokk.
3.Kurven til å lage osten i
Mesh kurven er laget for at osten sakte skal siles. Kurven er laget av nylon mesh, og den separerer ostemassen fra den probiotiske melken. Kanten på kurven har en stiv ring, slik at når osten er ferdig og den hvelves, er kurven en fin støtte. Mesh kurven vaskes mellom hver osteproduksjon.
4.Ringen
Ringen er en viktig del av osteproduksjonskrukken. Den holder mesh kurven på plass under osteproduksjonen. Den sitter på toppen av glasskrukken og holder silen på plass, slik at den gir mer volum i krukken. Når ostemassen siles, kan det bli litt tørre kanter på osten opp i mot ringen. Dette er lett å vaske av.
5.Glasskrukken
Glasskrukken er selve produksjonskrukken. Den holder alt utstyret på plass. Den vaskes og brukes om igjen.
6.Oppskriftshefte
Du får med et oppskriftshefte med mange oppskrifter på hvordan du skal lage probiotisk ost selv. Heftet er skrevet på engelsk.
( Skal du lage mozorella eller cottage cheese må du ha 1,4 l oste settet. Det krever større beholder fordi det produseres mer væske i produksjonsprosessen).
Slik lager du hjemmelaget fermentert ost
1. Først må du lage kefir
For å kunne lage ost, trenger du basen: kefir du lager selv. Det tar bare 1 dag. Du kan lese her hvordan du gjør det.Lage kefir.
2. Hell kefir i oste produksjonskrukken
Hell i kefir i mesh kurven, ca. 0,6 liter. Skru til lokket, men ikke helt igjen, slik at luft kan strømme inn og fluer hindres å komme inn.
3. Sett i kjøleskapet- Tid avgjør hvor tykk du vil ha osten
Sett osteproduksjonskrukken i kjøleskapet. Dette er for å forhindre ytterligere fermentering. Tiden den skal stå i kjøleskapet avhenger av hva slags ost du skal lage. Noen få timer gir en ost som kan brukes til dip. Står den over natten, blir det en kremete ost. Står den 1-2 dager blir den en middels fast ost. Jo lengre osten står i kjøleskapet, jo tykkere blir den. Ingrediensene du bruker spiller også inn. Hvis noe av ostemassen fester seg i toppringen, kan det bare skrapes bort og vaskes vekk.
4. Hell ut osten / Hvelving
Ta ut ostemassen av kjøleskapet, og åpne topplokket. Du kan bruke spiralen som følger med til å presse osten litt hardere om du ønsker det før du hvelver osten. Hvelv og ta av mesh kurven.
5. Osten er klar
Osten er klar til å spises. Du kan tilsette ulike smaker: fersk frukt, nøtter, urter ell. Ut av 6 dl kefir blir det ca. 200-300 g fersk ost. Se i oppskriftsheftet, alt du kan lage av oster.
Øvrig bruk av osteproduksjonskrukken
Du kan bruke dette osteproduksjonssettet til å brygge kaffe og te (Obs! Ikke hell kokende vann ned i glasset. Det kan sprekke).
Hvis du vil lage nøttemelk, kan du bløtlegge nøtter og frø i krukken. Etter mosing i blender, kan den lille mesh kurven brukes som sil for n
Instruksjoner før bruk og under bruk
- Alle delene til fermenteringssettet må vaskes før bruk med varmt såpevann. Skyll vekk all såpen.
- Skyll alle delene etter bruk og tørk med et håndkle.
- Håndvask er å anbefale.
- Fjæren som brukes til pressing, separeres fra lokket når det skal vaskes.
Instruksjoner for bruk av spring fjæren til pressing av ost
For å lage halvfast ost brukes fjæren som følger med. Slik gjør du det:
- Sett fjæren på plastlokket.
- Sett det hvite lokket med fjæren pekende oppover oppå osten.
- Sett på topplokket og sørg for at alt fjæren sitter på midten av topplokket.
- Etter 12-24 timer åpnes lokket forsiktig. Fjæren kan sprette opp, så pass på!
- Fjern fjæren og det hvite presslokket forsiktig fra osten.
Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.
Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn