Hefte Delicious Kefir Dishes

Kr. 39,-
Du sparer:
Kr. 10,-
Prod.nr.: 81415
Bok om hvordan lage melk- og vannkefir. 30 oppskrifter der hjemmelaget kefir brukes: probiotisk drikke, kokoskefir, dressinger, pålegg og iskremer.

Deilige kefiroppskrifter fra den populære matbloggeren Urška Fartelj

Her får du et lite oppskrifthefte med masse inspirerende bilder. Heftet er tekstet på engelsk.

Oppskriftene er fra tradisjonell slovensk mat beriket med kefir. Du vil finne ideer til forfriskende probiotiske drikker, velsmakende desserter og bakevarer med kefir. Det er også tips til hvordan du kan bruke kefir som ingrediens i sideretter.

Sjekk ut hvordan du kan lage hjemmelaget fermentert ost hjemmelaget fermentert ost

Dette er noen temaer i boken:

  • Kefiroppskrifter
  • Enkel probiotisk drikke
  • Cocos kefir smoothies
  • Probiotisk brus
  • Kefir dressing
  • Kefir pannekaker
  • Kefir pålegg
  • Probiotisk iskrem
  • Probiotiske dressinger

Slik lager du hjemmelaget fermentert ost

1. Først må du lage kefir

For å kunne lage ost, trenger du basen: kefir du lager selv. Det tar bare 1 dag. Du kan lese her hvordan du gjør det. Lage kefir.

2. Hell kefir i oste produksjonskrukken

Hell i kefir i mesh kurven, ca. 0,6 liter. Skru til lokket, men ikke helt igjen, slik at luft kan strømme inn og fluer hindes å komme inn.

3. Sett i kjøleskapet- Tid avgjør hvor tykk du vil ha osten

Sett osteproduksjonskrukken i kjøleskapet. Dette er for å forhindre ytterligere fermentering. Tiden den skal stå i kjøleskapet avhenger av hva slags ost du skal lage. Noen få timer gi en ost som kan brukes til dip. Står den over natten, blir det en kremete ost. Står den 1-2 dager blir den en middels fast ost. Jo lengre osten står i kjøleskapet, jo tykkere blir den. Ingrediensene du bruker spiller også inn. Hvis noe av ostemassen fester seg i toppringen, kan det bare skrapes bort og vaskes vekk.

4. Hell ut osten / Hvelving

Ta ut ostemassen av kjøleskapet, og åpne topplokket. Du kan bruke spiralen som følger med til å presse osten litt hardere om du ønsker det før du hvelver osten. Hvelv og ta av mesh kurven.

5. Osten er klar

Osten er klar til å spises. Du kan tilsette ulike smaker: fersk frukt, nøtter, urter ell. Ut av 6 dl kefir blir det ca. 200-300 g fersk ost. Se i oppskriftsheftet, alt du kan lage av oster.

6. Øvrig bruk av krukken

Du kan bruke dette osteproduksjonssettet til å brygge kaffe og te.( Obs! Ikke hell kokende vann ned i glasset. Det kan sprekke). 

Hvis du vil lage nøtte melk, kan du bløtlegge nøtter og frø i krukken. Etter mosing i blender, kan den lille mesh kurven brukes som sil for nøttemelk. Spiralen som følger med kan brukes til å presse maksimalt ut av pulpen i nøttemelkrpdouksjonen. 

Krukken i dette osteproduksjonssettet er den samme som i kefirproduksjonssettet vi selger. Glasskrukken kan derfor brukes til 2. gangs fermenteringsglass. 

Instruksjoner før bruk og under bruk 

  • Alle delene til fermenteringssettet må vaskes før bruk med varmt såpevann. Skyll vekk all såpen.
  • Skyll alle delene etter bruk og tørk med et håndkle.
  • Håndvask er å anbefale.
  • Fjæren som brukes til pressing, separeres fra lokket når det skal vaskes.

Instruksjoner for bruk av spring fjæren til pressing av ost

For å lage halvfast ost brukes fjæren som følger med. Slik gjør du det:

  • Sett fjæren på plastlokket. 
  • Sett det hvite lokket med fjæren pekende oppover oppå osten. 
  • Sett på topplokket og sørg for at alt fjæren sitter på midten av topplokket.
  • Etter 12-24 timer åpnes lokket forsiktig. Fjæren kan sprette opp, så pass på!
  • Fjern fjæren og det hvite presslokket forsiktig fra osten.