Fermenteringskrukke Kilner 3 liter i glass

Kr. 569,-
Kr. 499,-
Du sparer:
Kr. 70,-
Prod.nr.: 81427
Det er veldig enkelt å starte med fermentering. Alt du trenger er dette settet, salt, vann, grønnsaker eller rotgrønnsaker. Selve prosessen gjør seg selv på kjøkkenbenken.

Kilner fermenteringsglass 3 liter i glass

Dette 3 literglasset fra Kilner er et godt alternativ til keramikkkrukke. Her kan du lage en stor porsjon. Perfekt for å lage surkål, kimchi, pickles og mye mer. 

Pakket i fin gave eske.

Dette settet inneholder:

 • 1 stk x 3 liter Kilner® Fermenteringskrukke i glass
 • 1 x silikonlokk
 • 1 x luftluke for å slippe ut gassen fra krukken
 • 2 stk keramiske stener for å holde de fermenterte grannsakene nede 
 • Oppskrifthefte og beskrivelse

Oppskrift på hvordan lage fermenterte grønnsaker-surkål

Her får du alle trinnene til hvordan du kan fermentere kål og andre grønnsaker

 1. Når du skal lage fermenterte grønnsaker, finsnitter du grønnsakene og samler alt i en bolle, f. eks kål, gulrot, evt. andre rotgrønnsaker som rødbet ol.
 2. Til dette kan du bruke en vanlig kniv eller et rivjern til fermentering som er laget for dette.
 3. Havsalt helles over grønnsakene og så må det stampes med knyttneven eller med en stampestav. Stampingen skal gjøres helt til det kommer væske ut av grønnsakene. Det tar litt tid før væsken pipler ut.( Saltmål må holder: oppskrift 1 kg revet kål- 20 gr urrafinert havsalt).
 4. Melkesyregjæringskrukken vaskes ( men ikke i kokende vann) og de 2 keramikk stenene kan kokes i noen minutter før bruk. Alt må være rent før grønnsaker med den dannede væsken helles i krukken.
 5. La det være ca 3-4 cm over grønnsakene opp til toppen av krukken. Da grønnsaken kan løfte seg litt.
 6. Keramikk stenene skal legges oppå grønnsakene. Det skal være så mye væske at stenene på toppen er dekket av væske. Da dannes det et anaerobt miljø.
 7. Lokket på fermenteringskrukken settes på. Det helles vann i vannlåsen, dvs at det helles litt vann i den lille kløften som er på toppen av krukken rundt lokket.
 8. Så settes krukken i romtemperatur, f. eks på kjøkkenet i 2 uker. De siste 4 ukene lar du den stå kaldt. Det tar ca 6 uker å lage de fermenterte grønnsakene.
 9. Når du skal spise av den, henter du etter behov fra krukken.
 10. Tips: Fyll over i et mindre glass. Ikke åpne fermenteringkrukken hele tiden. Da holder de fermenterte grønnsakene seg best. Du kan eksperimentere med ulike krydder som einerbær, dill, karve osv. Noen velger også å spise av grønnsakene før det er gått 6 uker.