Melkekefir korn økologisk tørkede 1g
Hva er melkekefirkorn?
Melkekefirkorn tilsettes melk for å fermentere en drikk. Kefirkornene er dehydrerte, det vil si at de våkner til liv når de tilsettes væske. Kefirkornene vil formere seg, og de kan brukes om igjen. Du siler de fra den fermenterte drikken du har laget.
Oppskrift på melkekefir med denne posen
Først må du aktivere kornene. Hell 100 ml melk i en glasskrukke, og hell oppi kefirkornene. Dekk til med en klede. Fermenter i 24 timer på 20-24 grader Celsius..Etter 24 timer tar du ut melkekefirkornenene med en fin sil, og vasker de med lunkent vann. Dette skal du repetere 5-7 ganger. Når du ser at kefirkornenen tykner, syrner dvs. at de starter å være aktive, bruker du 200 ml melk isteden for 100 ml. inntil 5-7 ganger er utført. Etter dette når melkekefirkornene er aktivert, kan du lage kefir.
De aktiverte kornene tilsettes så 6 dl melk. Du fermenterer deretter drikken i 24 t, i romtemperatur( 20-24 grader C). Drikken er klar etter 24 timer, og kan drikkes, eller lagres i kjøleskap for andre gangs fermentering en dag til.
Hvis du vil fortsatte å lage melkekefir, kan du gjenta prosessen i 7 dager etter hverandre. Etter at du har laget melkekefir 7 ganger, må kornene ligge i melk for en kortere periode for å reaktiveres igjen (se nedenfor under oppbevaring).
Hvordan oppbevare brukte melkekefirkorn?
Når du er ferdig med å fermentere, kan du enten sette i gang en ny batch med de samme kefirkornene, eller lagre de til senere bruk. Hvis du vil lagre kornene, lar du de enten ligge i melk for en kortere periode på maks 7 dager, eller putter dem i vann med litt sukker for en lengre periode opp til 2 mnd.
Gi bort ekstra kefirkorn
Kefirkorn vokser stadig, så det er vanlig å gi bort kefirkorn til andre. Det finnes mange grupper på Facebook der det gis bort kefirkorn.
2. gangs fermenteringstips
Når du har fermentert 1. gang, så har du kefiren i en lukket beholder. Du kan la drikken etterfermentere en dag. Kefirkornene skal ikke være med på 2. gangs fermentering. Sett beholderen med ett helt lukket lokk, enda en dag til, i kjøleskapet. Du vil få en litt sterkere fermentert smak når du fermenterer 2 gang.
Hva slags melk kan brukes?
Kumelk Kumelk er mest populært for å lage melkekefir. Kefir med kumelk blir en tykk og fin drikk.
Geitemelk Geitemelk er blitt mer og mer populært å fermentere. Strukturen på denne melken er ikke som kumelk, derfor blir sluttproduktet tynnere i konsistensen.
Sauemelk Sauemelken er søtere enn kumelk, og inneholder mer protein. Fermentert sauemelk blir en tykk, kremete kefir.
Laktosefri melk Laktosefri melk kan ikke brukes til å lage kefir.
Nøttemelk og kokosmelk ol. Kokosmelk kan fermenteres med melkekefirkorn, så lenge man revitaliserer kornene i kumelk i 24 t. Dette må gjøres jevnlig. Ikke alle får til å fermentere kokosmelk, eller nøttemelker, men det er bare å prøve.
Opplysninger:
Uåpnet pose holder i 12 mnd. Er posen åpnet må de brukes med en gang. All fermentert mat og drikke kan inneholde spor av alkohol, eller histamin. Sjekk alltid med lege hvis du ammer, er gravid eller skal gi drikken til små barn.
Produsert i Slovenia. Økologisk sertifisert. Inneholder melk.
Slik lager du melkekefir i produksjonskrukken
Fremgangsmåten er forklart ut ifra det kefirproduksjonssettet vi selger. Men du kan fint gjøre dette uten å bruke den , f eks i et glass.
1. Mål opp kefirkornene som er aktivert
Det første du gjøre, er å måle opp kerfirkorn. Det kan du enkelt gjøre ved måle opp i det integrerte begeret som finnes i topplokket. Mengden korn varierer ut ifra temperatur og individuelle smaksønsker. Generelt er anbefalingen å bruke 1 målebeger på 0,6 liter væske, og 2 målebeger til en 1,4-literskrukke.
2. Hell kefirkornene i glasskrukken
Hell kefirkornene i krukken og fyll på ønsket væske. Du kan bruke kumelk, geitmelk, sauemelk evt. kokosmelk (se informasjon om valg av melk). Hver målestrek er 3 dl. Melkekefirkorn som er dehydrerte må aktveres først.
3. Åpne topplokket -sett i gang
Topplokket åpnes slik at lufttilstrømningen starter. La krukken stå i romtemperatur i 24 timer. Første fermentering er ferdig når melken tykner og surner. Det skjer etter 24 timer.
4. Rør og sett på silen:
Etter ca. 24 timer er første fermentering ferdig. Ta av topplokket og silen. Bruk røreskjeen og rør rundt slik at kefiren blandes godt. Da blir det lettere å sile den etterpå. Sett på silen igjen.
5. Sett på separatoren i silen og hell ut
Sett på separatoren i topplokket. Hell kefiren i et glass for 2.fermentering, eller bruk den med en gang. Kefirkornene vil forbli i krukken mens kefiren helles av.
Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.
Logg inn for å skrive en omtale. Logg inn