x 

Kombucha krukke 2L Hvit med tappekran

Bilde av en Kombucha krukke 2L Hvit med tappekran
Bilde av en Kombucha krukke 2L Hvit med tappekran
Bilde av en Kombucha krukke 2L Hvit med tappekran
Bilde av en Kombucha krukke 2L Hvit med tappekran
Produktnummer:  81271
Lekker håndlaget Hollandsk keramikk kombuchakrukke med tappekran i rustfritt stål. Lag kombucha selv. Tapp fra kranen. Giftfrie og blyfrie materialer.
Kr. 719,-
Utsalgspris inkl. rabatt
Du sparer
Pris / kg:

Om kombucha krukke i keramikk 2 liter hvit med tappekran

Lag kombucha selv i denne lekre, håndlagde keramikkkrukken. Produsert i helt gift og blyfrie materialer. Krukken er produsert på 1225 grader Celsius.

Tappekranen setter du inn selv, slik at den enkelt kan settes inn og fjernes etter ønske. Tappekranen er laget i rustfri stål. Krukken rommer 2 liter.

Hollands håndverksprodukt. Når du oppbevarer kombucha i slike krukker, øker du holdbarheten betraktelig fremfor oppbevaring i glass.  

Hvordan lage kombucha selv

Hvis du vil lage kombucha selv, må du enten få en scooby (kombuchasoppen) fra noen du kjenner lagt i litt startkultur, eller så kan du kjøpe en startkultur som har soppen i seg (Sana Bona selger det).

Du starter med å lage svart te med sukker. Teen avkjøles helt.  Bruk helst hvitt sukker, da dette gir mest vellykket resultat.

Den avkjølte teen helles over i kombuchakrukken i keramikk. Scobyen med startkultur slippes forsiktig ned i krukken. Keramikklokket settes på.

Soppen spiser opp sukkeret, og fermenterer teen. Å lage kombucha tar ca 1-2 uker. Når kombuchaen er ferdig, er dette en brusaktig drikk, med masse gode bakterier for magen.

Kombucha kan du også lage i et sterilisert Norgesglass, eller tilsvarende stort glass på ca. 1 liter. Sterilisering vil si ca. 5 min koking av glasset i en kjele med vann. Du avkjøler glasset, og heller kald te med sukker i glasset. Scoobyen slippes forsiktig ned i glasset. Legg et klede over glasskrukken, så ikke noen fluer, eller annet kommer ned i krukken. 

Oppskrift på Kombucha

  • 1,5 liter vann
  • 100 g hvitt sukker
  • 2 teposer svart økologisk te
  • 1 scooby med combucha startkultur ca 1-1,5 dl ( dvs. litt fermentert kombucha fra sist batch)

Vannet kokes opp, sukker og te tilsettes. La det trekke, slik at sukkeret løses opp. Teen avkjøles helt. Tilsett teen til det du skal fermentere i. Legg scoobyen forsiktig på toppen av teen. Dekk til med lokk, eller klede med strikk.

Ta vare på kombucha soppen

Ta alltid vare på scoobyen, startkultur, og ca. 1-1,5 dl kombucha i et glass, til neste gang du skal lage kombucha. Når du lage kombucha vil scoobyen produsere en baby scooby under seg selv. Slik at du enkelt kan dele den i to. Du må alltid tilsette litt gammel startkultur, når du lager en ny batch med kombucha. 

Kombuchababyen tåler og lagres noen dager. Hvis den skal stå lenger, må du lage te med sukker og tilføre det. Ellers får ikke soppen nok mat.

Rengjøringstips når du lager kombucha

Det er viktig at du er ren på hendene når du jobber med kombucha. Alt du bruker av utstyr må være rent. Keramikk krukken skylles etter en kombuchaproduksjon. Bruker du glass, skylles de. Du skal ikke vaske de i oppvaskmaskin. Ikke putt hendene ned i kombuchaen. Du kan godt vaske soppen litt innimellom med hendene, men sørg for å være ren på hendene før du gjør dette.

 

Sana Bona AS

Telefon: +47 920 44 926 eller +47 900 28 776
E-post: info@sanabona.no