Rivjern i tre - 60*23 cm med treboks

Kr. 549,-
Kr. 489,-
Du sparer:
Kr. 60,-
Prod.nr.: 81168
Vårt største rivjern med treboks til å legge kålhode ned i. Perfekt til å snitte kål og andre rotgrønnsaker når du skal lage surkål eller fermentere selv.

Om rivjern med håndtak 60 x 23 cm med treboks

Dette er et rivjern for finsnitting av kål. Et delt kålhode legges den firkantede treboksen. Så skyver du treboksen frem og tilbake over knivene. Finsnittet kål produseres.

Det går veldig fort å lage litt større mengder snittet kål på den måten. Dette er et høykvalitets-treprodukt fra Tyskland og de 3 knivene er i rustfritt stål.

Et kjempenyttig verktøy når du skal snitte mye kål, ved fermentering av grønnsaker.

Vi har 3 ulike rivjern i serien.  Dette er det minste rivrenet på str B: 23 cm, H:60 cm

Oppskrift på hvordan lage fermenterte grønnsaker-surkål

Her får du alle trinnene til hvordan du kan fermentere kål og andre grønnsaker

  1. Når du skal lage fermenterte grønnsaker, finsnitter du grønnsakene og samler alt i en bolle, f. eks kål, gulrot, evt. andre rotgrønnsaker som rødbet ol.
  2. Til dette kan du bruke en vanlig kniv eller et rivjern til fermentering som er laget for dette.
  3. Havsalt helles over grønnsakene og så må det stampes med knyttneven eller med en stampestav. Stampingen skal gjøres helt til det kommer væske ut av grønnsakene. Det tar litt tid før væsken pipler ut.( Saltmål må holder: oppskrift 1 kg revet kål- 20 gr urrafinert havsalt).
  4. Melkesyregjæringskrukken vaskes ( men ikke i kokende vann) og de 2 keramikk stenene kan kokes i noen minutter før bruk. Alt må være rent før grønnsaker med den dannede væsken helles i krukken.
  5. La det være ca 3-4 cm over grønnsakene opp til toppen av krukken. Da grønnsaken kan løfte seg litt.
  6. Keramikk stenene skal legges oppå grønnsakene. Det skal være så mye væske at stenene på toppen er dekket av væske. Da dannes det et anaerobt miljø.
  7. Lokket på fermenteringskrukken settes på. Det helles vann i vannlåsen, dvs at det helles litt vann i den lille kløften som er på toppen av krukken rundt lokket.
  8. Så settes krukken i romtemperatur, f. eks på kjøkkenet i 2 uker. De siste 4 ukene lar du den stå kaldt. Det tar ca 6 uker å lage de fermenterte grønnsakene.
  9. Når du skal spise av den, henter du etter behov fra krukken.
  10. Tips: Fyll over i et mindre glass. Ikke åpne fermenteringkrukken hele tiden. Da holder de fermenterte grønnsakene seg best. Du kan eksperimentere med ulike krydder som einerbær, dill, karve osv. Noen velger også å spise av grønnsakene før det er gått 6 uker.