x 
Knekkebrød med fenikkelfrø

Lag et spennende knekkebrød med smak av fenikkelfrø og soltørket tomat. Det er ellers ingen grønnsaker i dette knekkebrødet, så det minner om vanlig knekkebrød.

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift

  • 3 dl mandler
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 1 dl valnøtter
  • 6 ss linfrø
  • 3 ss hvite uskallede sesamfrø (evt. skallede hampfrø)
  • 1 ss svarte sesamfrø (evt. skallede hampfrø)
  • 3 dl havregryn
  • 20 stk soltørkede tomater
  • 2 ts fenikkelfrø
  • 1 ts Himalayasalt
  • 4 ss x-virgin hampolje
  • 1 ss x-virgin olivenolje

Knekkebrød med fenikkelfrø - Slik gjør du

Legg i vann nøtter og frø, samt havregryn i min. 3 timer. Skyll nøttene og frøene godt. Mos nøtter og frø sammen med soltrøkede tomater, rosa salt, krydder og oljer. Hvis du bruker hampfrø, skal de ikke bløtlegges. Hvis det blir tungt å mose ingrediensene, så tilsett litt vann.

Fordel knekkebrødmassen på Paraflexx bakeunderlag, på 1-2 brett i dehydratoren. Rut opp brødene med en pizzarullekniv før du tørker de.

Tørk brødet i på 41 grader i dehydratoren i 12-15 timer, evt litt mer hvis det ikke er tørt. Snu brødene en gang under tørkeprosessen, når knekkebrødet er tørt oppå.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no