Paideig med hampmel

Denne paideigen er utrolig smakfull. Hampmelet gjør den mer næringsrik. Fyll den med det du ønsker.

Kategori: 

Ingredienser

For 1 porsjon(er)

Bunn

  • 4 dl jyttemel
  • 1 dl hampmel
  • 200 gr meierismør
  • 4.5 ss kaldt vann
  • 3 dl soyafløte, eller den fløten du bruker
  • 1 kopp(er) bøffelmozzarella, biter av chevre eller ekte fetaost av geitmelk
  • 1 ts provencekrydder/oregano
  • 1 klype Himalayasalt og pepper

Oppskrift

  • 0.5 stk squash, delt i biter
  • 1 stk vårløk eller rød løk
  • 0.5 stk rød paprika, hakket
  • 0.5 stk gul paprika, hakket
  • 4 stk egg
  • stekt baocon/skinke eller kylling i biter (bruk det du har)

Paideig med hampmel - Slik gjør du

Paideigen:
Bland melsortene. Tilsett smøret i biter. Smuldre smøret inn i melet. Ha i kaldt vann. Elt deigen sammen. Sett deigen kjølig 1/2 time i en pose i kjøleskapet.

Kjevle deigen ut og kle en paiform. Prikk paiskallet med en gaffel. Stek paiskallet i 15 min. på 200 grader. Ta paien ut og legg i fyllet av grønnakser evt. kjøttbiter.

Pisk eggene sammen med fløten og krydderne. Legg osten i mellom grønnsakene innimellom fyllet. Hell over egg/fløteblandingen. Stek paien videre i ca 40 minutter. Se at den blir litt brun/stekt oppå. Serveres med salat.

Paien kan lages som ren vegetarisk rett. Paideigen kan forhåndslages og oppbevares i kjøleskap i 4-5 dager før den brukes.

Utskrevet fra sanabona.no