Denne foccaciaen er bakt med en rekke næringsrike melsorter. Den passer til salatretter eller som vanlig brød. Foccacian er glutenfri og bakt uten gjær eller melk.
Kategori:
Ingredienser
For 1 sats(er)
Oppskrift
- 3 dl glutenfrie havregryn
- 2 dl amaranth mel
- 1 dl quinoamel
- 1 dl maismel
- 2 dl hampmel
- 3 dl boghvete mel
- 1 ss malte chiafrø
- 1 ss malte linfrø
- 1 ts bakepulver
- 1 egg
- dl vann
- dl olivenolje
- 1 ts rosa HImalayasalt
- 6 ts fiberhusk
- 2 ss grovhakkede gresskarkjerner
- 1 ss sesamfrø uten skall
- pynt: sorte oliven i skiver. Grovt salt og evt. rosmarin krydder
Foccacia med hampmel - Slik gjør du
Bland alt av det tørre. Ha i malte frø og hele/hakkede frø. Pisk egget sammen med vann og olivenolje. La fiberhusken svelle i melke/egge blandingen i ca. 5 minutter.
Bland det fuktige med det tørre. Elt sammen deigen. Press deigen flat utover et smurt stekebrett. Prikk deigen med gaffel. Trykk ned oliven i deigen. Strø på grovt rosa Himalayasalt og rosmarin (fersk eller tørket).
Foccacian stekes på 200 grader i ca. 20 minutter. Hvis du vil bake med gjær gir det en luftigere foccacia.