x 
Solsikkehumus

Humus kan lages av solsikkefrø så vel som av kikerter. Denne solsikkehumusen egner seg som dip og som pålegg.

Ingredienser

For 4 porsjon(er)

Oppskrift

  • 4 dl solsikkefrø, bløtlagt i 2 timer.
  • 1 hvitløksfedd
  • 0.5 dl sesamfrø uten skall, bløtlagt i 15 min
  • 0.5 dl extra virgin olivenolje
  • 3 ss hakkede friske urter: timian, rosmarin og persille
  • 2 sitroner presset
  • rosa Himalayasalt
  • kvernet pepper
  • litt vann for å tynne humusen.

Solsikkehumus - Slik gjør du

Bløtlegg soliskkefrø og sesamfrø. Skyll frøene. Mos alle ingrediensene sammen. Ha i litt vann hvis du synes humusen blir for tykk. Pynt med svarte sesamfrø og litt urter.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no