x 
Kake med mandelkrem
Dette er for deg som liker kaker med tydelig smak av mandel.

Ingredienser

For 6 porsjon(er)

Fyll

  • 5 dl Sana Bona økol. mandler (bløtlagt over natten og skrellet)
  • 1 dl Sana Bona x-virgin kokosolje
  • 2 ss agave eller honning
  • 0.5 ts ekte vaniljepulver
  • 3 dråpe(r) mandelessens

Bunn

  • 2 dl Sana Bona økol. valnøtter
  • 13 stk dadler
  • 3 ss Sana Bona rått kakaopulver

Kake med mandelkrem - Slik gjør du

Bunn:
Hvis du har tørre dadler, bløtlegg dem i ca 2 timer. Hvis dadlene er ferske trenger de ikke å bløtlegges. Dadlene skal ikke ha stein, så den må fjernes. Kjør valnøtter, dadler (som du klemmer vekk vannet fra) og kakaopulveret i kjøkkenmaskin til det blir en deig. Ikke kjør for lenge, det er godt når bunnen har litt tyggemotstand. Deigen klemmes ned i en kakeform og settes i kjøleskapet mens du lager kremen.

Fyll:
Mos de bløtlagde mandlene og smelt kokosoljen forsiktig i vannbad. Kjør alle ingredienser til en krem. Tilfør eventuelt litt vann for å få kremen til å holde sammen. Vil du ha sterkere gul farge på kremen kan du tilsette litt gurkemeie pulver.

Sett kaken kjølig til det er tid for servering. Pynt med masse fersk frukt og bær eller med granateplekjerner.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no