x 
Alternativ 'Bixit'

Prøv å lag Bixit selv til turen, matpakken eller treningsøkten!

Forberedelse
Tilberedning
Venting 10m

Ingredienser

For 15 porsjon(er)

Trekk

  • 1 dl rått kakaopulver
  • 2 ss agave
  • 1.5 dl rått kakaosmør, smeltet
  • 1 klype Himalayasalt

Oppskrift

  • 1.5 dl mandler, grovhakket
  • 12 dl havregryn, bløtlagt over natten
  • 0.5 dl rosiner, grovhakket
  • 250 gr aprikoser, bløtlagt over natten
  • 4 dl havregryn, tørre

Alternativ 'Bixit' - Slik gjør du

Havregryn og aprikoser bløtlegges i en natt. Skyll havregrynene og hell av vannet og klem godt. Aprikosene tas ut av bløtleggingsvannet. Havregryn og aprikoser moses i en blender eller kjøkkenmaskin. Bruk gjerne litt av vannet fra de bløtlagte aprikosene hvis det blir vanskelig å mose det hele. Ha i tørre havregryn, hakkede mandler og rosiner. Form deigen som kjeks. Stekes ved 175 grader i 30-40 min.

Sjokoladetrekk:

Smelt kakaosmør i vannbad. Tilsett agave, rått kakaopulver og litt Himalayasalt. Rør godt. Når kjeksene er kalde, kan de dyppes i sjokoladetrekk 1-2 ganger.

Tips! Du kan smelte en sjokoladeplate om du ikke har ingredienser til å lage rå sjokolade selv.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no