x 
Salat ala Änglagård

Denne salaten har jeg alltid spist på min favorittcafe. Prøv denne nye kombinasjonen av sterkt og søtt. Passer kjempebra som lett sommermat.

Kategori: 

Ingredienser

For 5 person(er)

Saus

  • 1 stk lime, presset
  • 1 ts rød chili, fersk hakket
  • 1 ts rå agave nektar
  • 2 ss hakket koriander, fersk

Oppskrift

  • 4 stk kyllingfileer
  • 1 stk fersk ananas
  • 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 2 dl små peanøtter uten salt
  • 1 stk fersk rød chili

Salat ala Änglagård - Slik gjør du

Legg kylling fileten i marinade. Enten lager du den selv eller kjøper en ferdig en som ikke inneholder annet en rene råvarer.

Forslag til marinade (mos alt i med en stavmikser): Oliven olje x- virgin, litt vann, tomat pure, litt rå agave, koreander frø og urt, litt gurkemeie, kumin, hvitløk, ingefær, chilli, litt kokosolje x- virgin og persille.

Stek kyllingen når den har ligget i marinade i noen timer eller natten over. Når kyllingen er kald, skjæres den i små biter.

Ananasen skrelles og deles i 4 deler og kjernen inni ananasen tas ut. Skjær de 4 delene av ananasen i tynne skiver. Mangoen skrelles og stenen fjernes. Skjær mangoen i små skiver. Agurken skrelles. Deles på langs. Frøene inni skrapes ut med en liten skje. Agurken deles i små skiver. Chillien vaskes og renses. Chillien deles i små ringer. Peanøttene ristes lett i en stekepanne.

Dressingen: Lime presses og de øvrige ingrediensene has i.

Fordel kylling, ananas, mango og agurk på et salatfat. Hell over dressingen og dryss over peanøttene. Pynt med litt frisk koreander.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no